Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ένας νέος μοναχός Εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίου Αρμά Φύλλων Χαλκίδος

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατέκλυσε τις καρδιές των πολυαρίθμων  πιστών, οι οποίοι προσήλθαν το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, λόγω της μοναχικής αφιέρωσης ενός νέου ανθρώπου στον  Χριστό, τον Άγιο Γεώργιο και την Ιερά Μονή του.
            Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την εις Μοναχόν Κουρά του μουσικού και διευθυντού του Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνού κ. Κωνσταντίνου Μπασινά, δίδοντάς του το νέο όνομά του ΡΩΜΑΝΟΣ, προς τιμήν του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, του μεγάλου αυτού Υμνογρλαφου της Εκκλησίας μας.
Στη νουθεσία του προς το νέο Μοναχό, ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε την ζωή του μοναχού, την οποία καλείται να ζήσει ο π. Ρωμανός, ενώ τον κάλεσε να συνεχίσει να παραμένει πιστός στην αγάπη του Θεού και να μην παύσει, όπως μέχρι σήμερα, να επαναλαμβάνει τον ιερό ψαλμωδό «άσω τω Κυρίω εν τη ζωή μου, ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω».
Από νωρίς το απόγευμα είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής, αλλά και τον προαύλιο χώρο της, αρκετός κόσμος προκειμένου να συμπροσευχηθεί για το νέο Μοναχό, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο δε Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στην οποία ο νέος μοναχός διδάσκει από πολλών ετών, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.
Ο νέος μοναχός π. Ρωμανός, πρόκειται να χειροτονηθεί, συν Θεώ, Διάκονος το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού, όπου και διακονεί ως ιεροψάλτης και πρεσβύτερος την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού Αμαρυνθίων, όπου και θα υπηρετήσει ως Ιερεύς της γενέτειράς του Ενορίας.
(Φωτογραφίες: Αργύριος Μπάκας, Δημήτριος Πετρογιάννης)*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 9:30 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ένας νέος μοναχός Εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίου Αρμά Φύλλων Χαλκίδος �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery