Παρεμβάσεις για οδική ασφάλεια σχεδιάζει ο Δήμος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Παρεμβάσεις για οδική ασφάλεια σχεδιάζει ο Δήμος Χαλκιδέων

Με στόχο την οδική ασφάλεια δημοτών και επισκεπτών, ο Δήμος Χαλκιδέων προτίθεται να προχωρήσει σε ήπιες παρεμβάσεις, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συνάντηση στο Υπουργείο μεταξύ του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και του υφυπουργού Νίκου Μαυραγάνη.
Όπως τόνισε στη συνάντηση ο δήμαρχος, οι δράσεις οδικής ασφάλειας έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο Χαλκιδέων, αφού η Χαλκίδα, είναι η μοναδική πόλη της χώρας, όπου διασταυρώνονται μέσα σε αστικό ιστό, εθνικά οδικά δίκτυα. Ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση οχημάτων, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και η διέλευση βαρέως τύπου οχημάτων σε ένα δίκτυο που είναι πλέον καθαρά αστικό, πέραν της καθαρά κυκλοφοριακής πλευράς, καθιστά το εθνικό δίκτυο που διέρχεται από τον αστικό ιστό, ως ένα από τα πλέον επικίνδυνα οδικά δίκτυα της πόλης.
Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ασφαλή οδική υποδομή στις αστικές περιοχές του Δήμου, που θα περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων και διαπλάτυνση των υφισταμένων, όπου είναι εφικτό, καθορισμό ζωνών ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργία κατάλληλα διαμορφωμένων κόμβων, δημιουργία δικτύων ποδηλατόδρομων κλπ.

Στο πλαίσιο εφαρμογής αυτών των δράσεων οδικής ασφάλειας, ο δήμαρχος πρότεινε την ένταξη του Δήμου Χαλκιδέων σε αντίστοιχο πιλοτικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Μάλιστα, ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και ειδικότερα του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, για τα σημεία που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Σε δήλωση του ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του Δήμου Χαλκιδέων που περιλαμβάνει παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνδράμει, αφού άλλωστε η πόλη της Χαλκίδας δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και από την υπόλοιπη Εύβοια, αλλά και την Αττική.

  Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages