Εκδήλωση για την ενίσχυση του τουρισμού στην Εύβοια στο κρουαζιερόπλοιο “OCEAN MAJESTY” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκδήλωση για την ενίσχυση του τουρισμού στην Εύβοια στο κρουαζιερόπλοιο “OCEAN MAJESTY”

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Εύβοια και η προώθηση προγραμμάτων κρουαζιερόπλοιων με προσεγγίσεις στα ευβοϊκά λιμάνια, αποτέλεσε το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του κρουαζιερόπλοιου “OCEAN MAJESTY”, που ήταν ελλιμενισμένο για τον σκοπό αυτό, στο λιμάνι της Χαλκίδας.
Την εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκιδέων, η εταιρία “MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES”και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, την παρακολούθησε δε, πλήθος εκπροσώπων απ’ όλη την Εύβοια και όχι μόνο.
 Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Υποδομών Νικ. Μαυραγάνης, οι βουλευτές Γ. Ακριώτης, Τ. Πρατσόλης και Σ. Κεδίκογλου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, ο περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φ. Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ι. Κοντζιάς, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμ. Ράπτης, οι δήμαρχοι Διρφύων – Μεσσαπίων Γ. Ψαθάς και Ιστιαίας – Αιδηψού Λ. Σπανού, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας Ευ. Κούκουζας, οι πρώην βουλευτές Λ. Παπαγεωργόπουλος και Ι. Καλαμακίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Κ. Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στ. Μπασινάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την τέλεση αγιασμού στο Κρουαζιερόπλοιο από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών κ. Μάρκο ( η Χίος είναι η γενέτειρα του πλοιοκτήτη), τον οποίο πλαισίωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Γενικό Δ/ντη της εταιρείας “MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES” Μιχάλη Λάμπρο. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία του ανταποκρίθηκε, ασμένως, στην πρόταση του Δημάρχου Χαλκιδέων για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, με βασικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην Εύβοια. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Εύβοια έχει μεγάλες και σπάνιες τουριστικές δυνατότητες και ιδιαίτερα η Χαλκίδα, που έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και μπορεί σίγουρα να προσφέρει στους επισκέπτες της, εναλλακτικής μορφής τουρισμό, που δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτος.
 Στη συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος τόνισε ότι η Εύβοια και η Χαλκίδα, βιώνοντας τις τελευταίες δεκαετίες τις συνέπειες της αποβιομηχάνισης, έχουν ήδη στραφεί στον τουρισμό και ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχοντας ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες την εξωστρέφεια και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού, προωθεί δράσεις με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη ελκυστικών δραστηριοτήτων για όλες τις εποχές.
Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος υπογράμμισε ακόμη τα εξής:
Στις μέρες μας ο θαλάσσιος τουρισμός, έχει αποτελέσει και εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις δυναμικότερες μορφές τουρισμού, συμβάλλοντας στις οικονομίες των χωρών. Ειδικά η κρουαζιέρα, εξυπηρετεί τις ανάγκες του μαζικού τουρισμού και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που συνδυάζει μεταφορά, διανυκτέρευση, διατροφή, αναψυχή και πολλαπλές δραστηριότητες .
Παρόλο που η χώρα μας αποτελεί έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό κρουαζιέρας, με αξιόλογη αναπτυξιακή πορεία την τελευταία δεκαετία, δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει στο μέγιστο βαθμό τα έσοδα που της αναλογούν . Υστερούμε σε μάρκετινγκ και προβολή, αλλά και σε στοχευμένες και συνεχείς δράσεις, αλλά και σε υποδομές στην Περιφέρεια και εν προκειμένω, στον Δήμο Χαλκιδέων. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, λαμβάνοντας υπόψιν τα οικονομικά οφέλη τόσο για τη χώρα όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες μεταξύ άλλων μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η Χαλκίδα διαθέτει τη γεωμορφολογία και τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες, αλλά και μια αξιοπρεπή ξενοδοχειακή υποδομή. Και αυτός είναι και ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο ευελπιστούμε στην προώθηση της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς η ανάπτυξή του, προϋποθέτει την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε έργα. Οι κυριότερες επενδύσεις σχετίζονται κυρίως με τις λιμενικές εγκαταστάσεις που αφορούν στον ασφαλή ελλιμενισμό και στον ανεφοδιασμό τόσο των πλοίων όσο και των σκαφών αναψυχής.
 Έχοντας λοιπόν κατανοήσει τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στον τόπο μας, μέσω του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, προσβλέπουμε σε συνεργασία των φορέων της ναυτιλίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, των φορέων της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού, αλλά και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, διεκδίκηση έργων υποδομής και ένταξη της Χαλκίδας, ως δυναμικά αναπτυσσόμενης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας, στην τουριστική αγορά.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γενικό Δ/ντη της εταιρείας “MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES” κ. Μιχάλη Λάμπρο, τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Κόντε, τον ΟΛΝΕ και τα στελέχη του, τον τέως πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Θ. Τσέργα και το Ναυτιλιακό Γραφείο του κ. Νίκου Μπούκου, τον Λιμενάρχη Χαλκίδας και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, χωρίς την πολύτιμη και αφιλοκερδή προσφορά των οποίων, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η σημερινή, τόσο σημαντική για τον Δήμο Χαλκιδέων, εκδήλωση.

Ακολούθως, απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο εκπρόσωπος της ΝΔ βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, ενώ τα θέματα της κρουαζιέρας ανέλυσε ο Θεόδωρος Κόντες, υπογραμμίζοντας ότι η Εύβοια μπορεί να πάρει μερίδιο από αυτό το δυναμικό κομμάτι του τουρισμού, με την αξιοποίηση των λιμανιών της.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας και του Συλλόγου “Το Αλωνάκι” και μπουφέ, στη διάρκεια του οποίου ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης προσέφερε αναμνηστικά στον πλοιοκτήτη και τον κυβερνήτη του πλοίου.
Να σημειωθεί ότι στους παριστάμενους προσφέρθηκε φάκελος με αναμνηστικό γραμματόσημο και σφραγίδα από την έλευση του κρουαζιερόπλοιου στη Χαλκίδα για πρώτη φορά.





   Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages