Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ   ΚΙΝΗΣΕΙΣ
    Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
    η  Συνεργασία Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΕΡΑ –  της Εύβοιας εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους και όλες σας για τη συμμετοχή σας στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, ενισχύοντας με την παρουσία σας τον συνδικαλιστικό μας φορέα,  την ΕΛΜΕ Εύβοιας.
    Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που,  παρ΄ όλο το πολεμικό κλίμα που αντιμετώπισαν, εμπιστεύτηκαν την ΣΕΡΑ και της έδωσαν την δεύτερη θέση, διατηρώντας  τις δυνάμεις μας.
    Συνεχίζουμε λοιπόν με πλήρη αίσθηση της ευθύνης που μας επιφορτίζετε, για να βοηθήσουμε με τις δυνάμεις μας, στην ανάπτυξη μαζικών και ενωτικών αγώνων, στην ανάκτηση του κύρους των συνδικαλιστικών εκφράσεων των εκπαιδευτικών, που έχει τρωθεί.
    Στη δική μας αντίληψη,  αντίπαλος δεν είναι ο συνάδελφος ή/και η συναδέλφισσα  που προσεγγίζουν τη συνδικαλιστική διαδικασία με διαφορετικό τρόπο και εκφράζονται από διαφορετικούς συνδικαλιστικούς χώρους.
    Στο δικό μας πλαίσιο αξιών  ξένος είναι ο ψίθυρος· αντίπαλος η παραποίηση της αλήθειας και η παραπληροφόρηση· εχθρός για μας είναι η λασπολογία (που – μοιραία –  λειτουργεί αυτεπίστροφα...)
    Είμαστε αντίπαλοι με τις μνημονιακές πολιτικές  που εφαρμόζονται εδώ και 7 χρόνια και υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και τη ζωή μας.
    Είμαστε θετικοί σε κάθε πρόταση,  απ’  όπου κι αν προέρχεται, που προωθεί τους αναγκαίους  δημοκρατικούς  μετασχηματισμούς στην εκπαίδευση, στα πλαίσια των κοινών μας αποφάσεων, σύμφωνα με τα πορίσματα και τις προτάσεις των συνεδρίων μας.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε  για ό,τι  απειλείται άμεσα
για όσα ακόμα δεν έχουμε καταφέρει:
•    Δημόσια και δωρεάν Παιδεία ως ουσιαστικό κοινωνικό αγαθό
•    Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ ή στο 15% των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού.
•    Ενιαία 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, που θα παρέχεται δωρεάν χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και ταξικούς αποκλεισμούς.
•    Ουσιαστική στήριξη της ΤΕΕ άμεσα, με ίδρυση ενός μόνο τύπου Λυκείου της ΤΕΕ που θα ενσωματώνει όλες τις δομές της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, εντός και εκτός Υπ. Παιδείας, ως ισότιμος πυλώνας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
•    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για κάλυψη των κενών με νέο σύστημα επιλογής (με την ευθύνη του ΑΣΕΠ, με προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια). Αναπληρωτές με πλήρη και ίσα δικαιώματα.
•    Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με δικαίωμα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων (άμεσα μισθολογικό ξεπάγωμα).
•    Μείωση του ωραρίου διδασκαλίας: Αρχικά επαναφορά στις ρυθμίσεις πριν το 2013. Στη συνέχεια, μέσα σε τρία χρόνια, βαθμιαία, θεσμοθέτηση 16 ωρών διδασκαλίας για όλους τους εκπαιδευτικούς.
•    Μέχρι δύο σχολεία για κάλυψη ωραρίου. Κατοχύρωση οργανικών θέσεων.
•    Ανώτατο όριο 20 μαθητών στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
•    Κατάργηση θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης. Αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου με αποκλειστικά εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και με ευθύνη του Συλλόγου διδασκόντων.
•    Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας για τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου και την επιλογή στελεχών, με κυρίαρχο ρόλο του Συλλόγου διδασκόντων. Κατάργηση καθηκοντολόγιου.
•    Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αξιοπρεπείς συντάξεις με 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας.
•    Επαρκή αρχική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια. Ετήσιας διάρκειας περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με ευθύνη των ΑΕΙ και με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Ουσιαστικά βραχύχρονα επιμορφωτικά προγράμματα για όλους τους συναδέλφους.
•    Σύγχρονη κτιριακή-υλικοτεχνική υποδομή για όλα τα σχολεία  και εξοπλισμό τους με τα απαιτούμενα μέσα. Στελέχωση όλων των σχολείων με το αναγκαίο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.
•    Συμμετοχή στο διάλογο για τον αναπροσανατολισμό και την αναβάθμιση των σχολικών προγραμμάτων και βιβλίων.
•    Ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση των δομών της ειδικής αγωγής, στελέχωσή της με μόνιμο προσωπικό.
•    Ισότιμη ένταξη -σχολική και κοινωνική- όλων των παιδιών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στη σχέση τους με το εκπαιδευτικό σύστημα.
•    Προσπάθεια (πολιτική, διοικητική, παιδαγωγική, διδακτική) για άμβλυνση της ταξικής λειτουργίας του σχολείου στη κατεύθυνση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού μετασχηματισμού
•    Ένταξη των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία.
•    Ειδικά μέτρα στήριξης των εργαζόμενων μαθητών και των εσπερινών σχολείων.
•     Άμεση αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων (υποδομές, εκπαιδευτικοί ειδικότητας, μεταφορά μαθητών) για τα μουσικά, καλλιτεχνικά και διαπολιτισμικά σχολεία.
•    Ριζική αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου – να μην ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
  
                                    Χαλκίδα 11 του Μάη 2017
        Συνεργασία Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΕΡΑ

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 12:40 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery