Σχολείο πρότυπο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σχολείο πρότυπο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης

Να γίνουν όλα τα σχολεία σημείο αναφοράς για τις πόλεις και τις γειτονιές, όπως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης.

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ,  Ζωή Λιβανίου,  επισκέφτηκε το  2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Αρτάκης  μετά από  πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου, Άννας Καραγιάννη,  με αφορμή την παρουσίαση – ξενάγηση του Μουσείου Σχολικών Ενθυμημάτων «Το παλιό Σχολείο».
Πρόκειται για ένα σχολείο κύτταρο της ιστορίας και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής, με δραστηριότητες και κοινωνική συμμετοχή που «δραπετεύουν» από την τυπική σχολική διαδικασία προσφέροντας εντυπωσιακά οφέλη τόσο στους μαθητές όσο και στο σύνολο των κατοίκων της πόλης. Οι καλά φροντισμένοι χώροι του σχολείου και ο κήπος του υπηρετούν εξαιρετικά την διαδικασία της μάθησης αλλά και ευαισθητοποιούν περιβαλλοντικά τους μικρούς μαθητές. Το πρωτότυπο graffiti που δημιούργησαν οι νέοι της Αρτάκης μετά από σχετική πρωτοβουλία του σχολείου, αποδεικνύει τον τρόπο που επικοινωνεί το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα με τη νεολαία και τις σύγχρονες μορφές δημιουργικότητας. Πρόκειται για μια  σχέση μοναδική αλλά και διαχρονική όπως αποδεικνύει η συλλογή  του Μουσείου με θέμα την σχολική ζωή και εκπαίδευση! Η πρωτοβουλία αυτή μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία του σχολείου, υπενθυμίζει στις προηγούμενες γενιές τη δική τους προσωπική σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, φέρνει πιο κοντά τις μνήμες των σχολικών δραστηριοτήτων, συγκινεί και βέβαια αφυπνίζει το σύνολο για την σταθερή αξία της παιδείας.
Στο «Παλιό Σχολείο» εκτίθενται αντικείμενα παλιά σχολικά βιβλία, χάρτες, θρανία, αλλά και πολλές παλιές φωτογραφίες, μερικά από τα οποία χρονολογούνται σχεδόν έναν αιώνα πριν, στο 1930. Τα ιστορικά αυτά κειμήλια είναι πολύτιμα καθώς απεικονίζουν την ιστορία του σχολείου αλλά και της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αποτελώντας ταυτόχρονα θησαυρό για την τοπική ιστορία της Αρτάκης και της Εύβοιας.  Η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με αντικείμενα δημιουργώντας προϋποθέσεις για την περαιτέρω εξέλιξη της όλης προσπάθειας σε σημείο αναφοράς για όλη την Εύβοια και όχι μόνο. Άλλωστε οι μαθητές του σχολείου αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της όλης προσπάθειας αφού κατάφεραν να διακριθούν στο μαθητικό διαγωνισμό της Περιφέρειας «οι μαθητές της Στερεάς Ελλάδας γράφουν για την Ιστορία του σχολείου τους» κάτι που διαπίστωσε ιδίοις όμμασι η Βουλευτής Εύβοιας, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την όλη προσπάθειά τους σε μια ξεχωριστή προβολή και ανάλυση του project.
Η Ζωή Λιβανίου συνεχάρη την διευθύντρια, τους δασκάλους και τα παιδιά για το μεράκι και την φροντίδα που διαπνέει το σύνολο της σχολικής μονάδας. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να δραστηριοποιηθεί και η ίδια στην κατεύθυνση ενίσχυσης του σχολείου δεδομένου ότι ο ρόλος του και η σημασία του ξεπερνά σημαντικά τις τυπικές εκπαιδευτικές διαδικασίες, αποτελεί πρότυπο της κοινωνικής διάστασης της σχολικής μονάδας ενώ η συνεισφορά του στην διάσωση και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας είναι τεράστια. 

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages