3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Δ. Θερμαϊκού (βίντεο) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Δ. Θερμαϊκού (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη.
 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και Κυριακή (27 & 28 Μαΐου)  στο θέατρο «ΚΑΠΠΑ 2000» στην  Περαία υπό την αιγίδα του  ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
Ένα φεστιβάλ που από την πρώτη του διοργάνωση, δεν έχασε σε πρωτοτυπία, συμμετοχές και ευμενή αποδοχή εκ μέρους των θεατών.
Στα τρία αυτά χρόνια, κατάφερε να ξεχωρίσει στον  πολιτιστικό χάρτη της περιοχής (μας), βάζοντας  ποιοτικούς και πανελλήνιους  στόχους. Και το πέτυχε.
Η όλη ιδέα ξεκίνησε το 2013 , από την Διευθύντρια του Πυθαγόρειου Ωδείου Θερμαϊκού κ.  ΕΥΗ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (που ήταν  η παρουσιάστρια και συντονίστρια  συγχρόνως των 2ήμερων  εκδηλώσεων), με  την συμπαράσταση του κ. Αργυρόπουλου Νίκου.   Ιδέα που βρήκε  ανταπόκριση  από την διοίκηση του Δήμου, με σκοπό να κλείσει  το κενό  στις χορωδιακές  του εκδηλώσεις .

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ήχων ρυθμού και μελωδίας, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Με τις νότες  από ρεπερτόριο Ελλήνων και ξένων συνθετών, διανθισμένες με τις ρυθμικές και πρωτότυπες χορευτικές κινήσεις των μελών κάποιων χορωδιών , να δένουν πειθαρχημένα σε ένα όμορφο όνειρο. Με τους θεατές να απολαμβάνουν μελωδικές στιγμές που απλόχερα πρόσφεραν με την  τέχνη τους οι ανεπανάληπτες χορωδίες, και τον ενθουσιασμό να επιστρέφει σ΄αυτές με το ζεστό τους χειροκρότημα. Πολλές ώρες ευτυχίας κι η μελωδία να ξεχειλίζει σαν βάλσαμο στις καρδιές, τους νέους να ανακαλύπτουν τη μαγεία μιας  μουσικής και τους παλιούς να θυμούνται.
«Στόχος μου είναι το φεστιβάλ να εδραιώσει την θέση του ως θεσμός,  μιας και θεωρείται από τα πολύ καλά Χορωδιακά Φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας μία δυναμική ώστε να γίνει γνωστό περισσότερο και στο εξωτερικό.

Συνάμα  να προσφέρει πολιτιστικά στους συνδημότες μας, καθιστώντας πιο γνωστό τον Δήμο μέσα από αυτό (όπως άλλων Ελληνικών πόλεων) και να δημιουργηθεί έτσι –γιατί όχι- και πολιτιστικός τουρισμός « μας λέει η κα. Εύη Παπαδοπούλου.
Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια και συγχαίρουμε τους μουσικούς και τις θαυμάσιες χορωδίες που μας γλύκαναν και έκαναν  το μουσικό διήμερο αλησμόνητο.

Συμμετείχαν οι Χορωδίες:
Σάββατο απόγευμα 20:00 / 27 Μαΐου:
Παιδική Χορωδία Canto A Tempo & mammaCanto
Χορωδία Καλ. Μορφωτικού Συλλόγου ΒΙΣΑΝΘΗ
Χορωδία του Σύλλογου Μικρασιατών Ιωνίας “Ηρόδοτος”
Χορωδία Δήμου Θερμαϊκού
Χορωδία ΚΑΠΗ Επανομής
Μικτή Χορωδία Συλλόγου Απόλλων Θερμαϊκού
Κυριακή πρωί 12:00 / 28 Μαίου:
Παιδική –Νεανική Χορωδία Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας
Παιδική Χορωδία Πυθαγόρειου Ωδείου Θερμαικού
Νεανική Χορωδία Πυθαγόρειο Ωδείου Θερμαικού
Παιδική Χορωδία 1ου δημοτικού σχολείου Ν.Μηχανιώνας
Κυριακή απόγευμα 20:00 / 28 Μαίου:
Νέα Ευρωπαική Χορωδία Συλλόγου “Αγάπη” Περαίας
Σύμπραξη Χορωδιών Συλλόγων Φιλάρετου &Βασιλικών
Ενοριακή Χορωδία Αγίων Πέτρου και Παύλου Περαίας
Χορωδία Μίκρας
Μικτή Χορωδία Συλλόγου “Αγάπη” Περαίας
Χορωδία ΚΑΠΗ Περαίας







Δείτε το βίντεο
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages