Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Μακαριστής Γεροντίσσης Χριστονύμφης

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗΣ, ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΠΟΛΤΙΚΩΝ.

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου Πολιτικών και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ενώ προεξήρχε και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε εξάδα Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθνα και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, αλλά προσευχήθηκαν παράλληλα και για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μονής, Γεροντίσσης Χριστονύμφης (Κωστή), της οποίας ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο ιερό Μνημόσυνο.
Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και, με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στην σταυρική οδό του χριστιανού, την οποία ακολούθησαν, αφιερώνοντας την ζωή τους ολοκληρωτικά στον Κύριο, οι ευλογημένες Μυροφόρες ψυχές και οι Κηδευτές του Κυρίου, ενώ χαρακτήρισε ως τέτοια αφιερωμένη ψυχή, δοσμένη στον Κύριο και την μακαριστή Γερόντισσα.
Μετά την τέλση του ιερού Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι, λόγω έλλειψης ιακονού αριθμού μοναχών για την συγκρότηση Ηγουμενοσυμβουλίου μετά την κοίμηση της Γερόντισσας, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο διόρισε, σύμφωνα με τον Νόμο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιφερείας Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη, ως εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουίου της Ι. Μονής, προσωρινώς, μέχρι την κουρά μιας έως σήμερα δοκίμου αδελφής.
Μετά την Θεία Λειτουργία, άπαντες μετέβησαν στον Τάφο της μακαριστής Γερόντισσας, στο κοιμητήριο της Ι. Μονής, όπου και ο π. Νικόλαος, με εντολή του Σεβασμιωτάτου τέλεσε το νεκρώσιμο τρισάγιο.
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 12:20 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Μακαριστής Γεροντίσσης Χριστονύμφης �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery