Σύσκεψη στην Ν.Ε Σύριζα για θέματα υγείας στο Νομό - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σύσκεψη στην Ν.Ε Σύριζα για θέματα υγείας στο Νομό

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στην Χαλκίδα στα Γραφεία του κόμματος, έγινε σύσκεψη των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο με την Υγεία στον Νομό.
Η σύσκεψη είχε στόχο να ενημερωθούμε για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τομέα της Υγείας στην Εύβοια και να συζητήσουμε για την παρέμβαση στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη με την δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Στην Σύσκεψη παραβρέθηκαν εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής  ο Συντονιστής Νίκος Σιόλιας και τα μέλη της Νομαρχιακής Γραμματείας Ρούλα Πουλιανίτου και  Δέσποινα Κολιοβέτα. Συμμετείχαν οι σ. Σταμάτης Βαρδαρός, Γ.Γ. στο Υπουργείο Υγείας, ο σ. Παναγιώτης Τζαφέρος, Διοικητής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Χαλκίδας, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, των Γιατρών του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ, των Διοικητικών. Παρευρέθη η Βουλευτής της Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ σ. Ζωή Λιβανίου.
Η συζήτηση είχε δύο Βασικά ζητήματα:

•    Η πρόοδος των εργασιών στο νέο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκίδας,  η λειτουργία των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ: Διαπιστώθηκε ότι οι βασικές υποδομές στο νέο νοσοκομείο, προχωρούν με κανονικό ρυθμό (κτήριο, εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού, εγκατάσταση νέων ιατρικών μηχανημάτων, χειρουργεία, εξοπλισμού δωματίων ασθενών κλπ είναι σχεδόν έτοιμα).
Παρουσιάζεται μια καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των συνοδών έργων (αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων και λυμάτων, δρόμος πρόσβασης) ευθύνης του Δήμου της Χαλκίδας, που  ελπίζουμε ξεπερνώντας τα προβλήματα συντονισμού Περιφέρειας- Δήμου να λυθούν το επόμενο σύντομο διάστημα, προς όφελος της κοινωνίας της Εύβοιας και όχι μόνο.

Τα Νοσοκομεία της Κύμης και Καρύστου λειτουργούν κανονικά.  Μικρά προβλήματα διαπιστώνονται στα Κέντρα Υγείας, που λύνονται σταδιακά.
 Όσον αφορά την λειτουργία του ΕΚΑΒ, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην διακομιδή των έκτακτων περιστατικών. Έχει σχεδιαστεί νέο χωροταξικό που καλύπτει όλο τον Νομό.
Στο επόμενο διάστημα με την πρόσληψη οδηγών θα είναι πιο αποτελεσματική η παρέμβασή του.   Ο κεντρικός σχεδιασμός των προμηθειών για την Υγεία (νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας), λύνει και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται, πέρα του ότι αποφεύγονται οι «εκβιασμοί»  των  Πολυεθνικών της Υγείας (Φαρμάκου και εξοπλισμού), κάνει και οικονομία κλίμακας.
•    Την θεσμοθέτηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας:  Ο χωρικός σχεδιασμός ξεκινά από τις αστικές περιοχές, με την δημιουργία περί των  250 μονάδων ΤΟΜΥ, σ’  όλη την χώρα.        
                                
Στην Χαλκίδα δημιουργούνται 4 μονάδες: Βασιλικό, Αρτάκη, Ανθηδώνα (Δροσιά) και Βαθύ Αυλίδας.  Η φιλοσοφία των ΤΟΜΥ είναι να υπάρχει τοπική παρέμβαση, στην πρώτη προσέγγιση των περιστατικών Υγείας. Λειτουργούν παράλληλα με τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες ΠΕΔΥ. Υλοποιείτε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Θα υπάρξουν  (έχουν προκηρυχθεί) προσλήψεις Γιατρών για να τις καλύψουν. Η λειτουργία των ΤΟΜΥ θα αποσυμφορήσει  το Νοσοκομείο Χαλκίδας, μια και τα περιστατικά που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα θα αντιμετωπίζονται στις τοπικές μονάδες. Η λειτουργία των ΤΟΜΥ αρχίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το γραφείο Τύπου
Χαλκίδα 21 Μαΐου 2017

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages