Χειροτονία νέου Ιερομονάχου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χειροτονία νέου Ιερομονάχου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)
Με ιδιαίτερη χαρά και πολύ υιικό σεβασμό, η Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού, υποδέχθηκε τον πνευματικό πατέρα και ποιμενάρχη της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόσοτομο, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 το πρωί, ο οποίος προσήλθε για να τελέσει την Θεία Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του γόνου της Ενορίας και νέου Εφημερίου της, π. Ρωμανού Μπασινά.
 Στην χαρά της Ενορίας της Γυμνού προσήλθαν και συλλειτούργησαν και πολλοί Ιερείς: ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ιεροκήρυξ και γενικός αρχιερατικός επίτροπος, πνευματικός πατέρας του νεοχειροτονηθέντος, ο Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας, εφημέριος του Μαλακώντα Ερετρίας, ο Πρωτοπρεσβ. Βασίλειος Πασσάς εκ της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, συγγενής του π. Ρωμανού, ο Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Μωραΐτης, εφημέριος Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος, ο Πρωτοπρεσβ. Ευάγγελος Γαλάνης, εφημέριος της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος μετέδωσε τις Ιερές Ακολουθίες, ο Σακελ. Ιωάννης Κοκονός, αφυπηρετήσας εφημέριος Λάμαρης, ο Πρεσβ. Ευάγγελος Πράγιας, εφημέριος Δοκού και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ συμπροσευχόμενος παρευρέθη και ο αφυπηρετήσας εφημέριος Αμαρύνθου Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Παπαχαραλάμπους, όπως και οι  Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κιούσης και Ιωάννης Μπαραμπούτης, μόλις τελείωσαν την Θεία Λειτουργία στις Ενορίες τους.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος, στον οποίον χοροστάτησε ο άγιος Χαλκίδος, ενώ εν συνεχεία ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το μυστήριον της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του π. Ρωμανού.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα γυναίκα, την Αγία Φωτεινή και κάλεσε το νέο Πρεσβύτερο, να διακονήσει με αγάπη και πόνο τους ανθρώπους της Ενορίας του, κατά το πρότυπο του Χριστού.
Η συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας που παροικεί στη Γυμνού, αλλά και ευρύτερα, έδωσε το απαραίτητο «σύμψηφό» της για τον νέο Πρεσβύτερο π. Ρωμανό, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» κατά την διάρκεια της χειροτονίας του.
 Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο έως σήμερα τοποτηρητής της Ενορίας π. Θεαγένης, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μία περγαμηνή, στην οποία αναγράφονταν όλοι οι Ιερείς και Διάκονοι, οι οποίοι εχειροτονήθησαν δια των χειρών του, κατά το διάστημα της δεκαπενταετούς και πλέον ποιμαντορίας του, με πρώτο τον π. Φιλόθεο και τελευταίο τον π. Ρωμανό.
Στις Ιερές Ακολουθίες, στις οποίες συμμετείχε πλήθος χριστιανών από πολύ νωρίς το πρωί, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Αργύρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερετρίας-Αμαρύνθου, έψαλλαν πολλοί ιεροψάλτες, με προεξάρχοντες τον κ. Γεώργιο Καραγκούνη και κ. Ιωάννη Παπασωτηρίου, ενώ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε και ο διδάσκαλος του νεοχειροτονηθέντος και πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας κ. Γεώργιος Γερογιάννης, μετά από φιλότιμη παραχώρηση του αναλογίου από τους ενοριακούς ψάλτες.
Ο π. Ρωμανός αναλαμβάνει την εφημεριακή θέση της Γυμνού, ενώ θα παραμένει άμισθος, και θα συνεχίσει να διευθύνει το Καλλιτεχνικό Ωδείο Γυμνού, το οποίο έχει, παράλληλα με τα εφημεριακά του καθήκοντα.





















*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages