Περιοδεία της Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Λιβανίου στην Κεντρική Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Περιοδεία της Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Λιβανίου στην Κεντρική Εύβοια

Να ενώσουμε την Εύβοια – Να ανακαλύψουμε και να διαδώσουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της.

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, επισκέφτηκε τη Χιλιαδού, το Μετόχι και τον Πισώνα στην Κεντρική Εύβοια.
Στην Χιλιαδού η Ζωή Λιβανίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ της φημισμένης παραλίας, οι οποίοι προετοιμάζονται για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο. Οι επαγγελματίες της περιοχής ευχαρίστησαν την Βουλευτή για τις πρωτοβουλίες σχετικά με την άρση των απαγορεύσεων για την «ελεύθερη κατασκήνωση» αλλά και για την σταθερή προσπάθειά της να αναδείξει την περιοχή τους. Η οικονομική κατάσταση και οι υποχρεώσεις μπορεί να έχουν αυξηθεί και η καθημερινότητα να είναι δυσκολότερη για όλους, όμως ταυτόχρονα οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και κυρίως την σταθερή κατεύθυνση άρσης των κοινωνικών αδικιών και την υποστήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά τάξεων.
Στο Μετόχι η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσε για μια ακόμη φορά την απομόνωση των κατοίκων της περιοχής, καθώς εκτός του διαδικτύου που ακόμα δεν έχει φτάσει στο συγκεκριμένο χωριό, οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό χρειάζονται επισκευή, όπως και οι δύο γέφυρες του χωριού. Αναστήλωση επίσης χρειάζεται και η μονή του Οσίου Νικολάου του Σικελιώτου που χτίστηκε το 750 μΧ. Σε συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου, Γιάννη Τομαρά, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας,  Αναστάσιο Σφύρλα, τον Πρόεδρο του Δασικού Συνεταιριμού, Γεώργιο Τσαλμά και κατοίκους του χωριού, η Βουλευτής ενημερώθηκε για όλες τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής. Πέρα από τις συνθήκες απομόνωσης που επικρατούν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές του χωριού, εκκρεμούν οι  αποζημιώσεις για τα δέντρα που κατέστρεψε ο χιονιάς, ενώ πολλά είναι και τα διαδικαστικά ζητήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή με τους δασικούς χάρτες. Σε ότι αφορά τη Μονή του Οσίου Νικολάου, η Βουλευτής δεσμεύτηκε να συνδράμει τις προσπάθειες των κατοίκων και της Μητρόπολης για την αναστήλωση του ναού, καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό ζωντανό στους αιώνες μνημείο της Εύβοιας το οποίο πρέπει να προστατευτεί και να αναδειχτεί. 
Τέλος η Ζωή Λιβανίου επισκέφτηκε και τον Πισώνα με αφορμή  και την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Συνομίλησε με τους κατοίκους για διάφορα θέματα της καθημερινότητας διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά την εδραιωμένη στην κοινωνία πεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση μάχεται πραγματικά για τον ελληνικό λαό στις πλέον αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, πρόκειται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα προκειμένου  να ενισχυθεί η κεντρική Εύβοια και να δρομολογηθούν λύσεις για σειρά διαχρονικών προβλημάτων που στερούν από την περιοχή την αξιοποίηση των μοναδικών της πλεονεκτημάτων. Οι κάτοικοι των χωριών της κεντρικής Εύβοιας μπορούν να μετατρέψουν αυτό τον τόπο σε κύτταρο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης με την προϋπόθεση ότι όλοι οι φορείς του τόπου θα συνεργαστούν για να αντιμετωπιστούν οι κακές κληρονομιές των προηγούμενων δεκαετιών. 

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages