Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε πανηγύρεις ενοριών προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε πανηγύρεις ενοριών προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκέφθηκε Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες πανηγύρισαν τους προστάτες Αγίους Βασιλείς και Ισαποστόλους, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.
Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου 2017, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι. Ναού του Θεολόγου Διρφύων και κήρυξε τον θείο λόγο για τους εορτάζοντες Αγίους, παρουσία πολλών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως, του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεωργίου Ψαθά, του τ. Υπουργού κ. Συμεών Κεδίκογλου.
Το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου 2017 χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Νέου Προκοπίου Κηρέως.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προεχείρησε σε Οικονόμο τον εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Πατεράκη, συλλειτουργούντος και του πατρός του π. Ιωάννου Πατεράκη, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, όπως και χειροθέτησε Αναγνώστη τον υιό του π. Δημητρίου, μαθητή Ιωάννη Πατεράκη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών, ο Σεβασμιώτατος παρεκάθησε και στην τράπεζα-πανηγύρι, το οποίο διοργάνωσε η Ενορία, με την συνοδεία Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής και χορευτικών συγκροτημάτων.
Μετά το πέρας του γεύματος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου υποδέχθηκε την πληθύν των ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι συμμετείχαν στην 2η Προσκυνηματική διαδρομή, την οποία διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας προς τον Όσιο Ιωάννη, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Κοντζιά και τον Περιφ. Σύμβουλο κ. Γιώργο Κελαϊδίτη και τους ευχήθηκε να έχουν την ευλογία του Οσίου στη ζωή τους, ενώ τους διένειμε και αναμνηστικές ευλογίες.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος παρέμεινε στην περιοχή και μετέβη στην Ενορία του Πηλίου Κηρέως, όπου στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας προεξήρχε στο Μυστήριο της Βαπτίσεως και του Χρίσματος του δευτέρου τέκνου του Εφημερίου της Ενορίας, Πρεσβ. Βασιλείου Μάρκου, στο οποίο εδόθη το όνομα Ιωακείμ.



















*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages