Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Θεματικό επιστημονικό συμπόσιο «Νησιωτικότητα & Γαλάζια Οικονομία»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 22/5/2017
Θεματικό επιστημονικό συμπόσιο
«Νησιωτικότητα & Γαλάζια Οικονομία»
26 & 27 Μαΐου 2017 | Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Πειραιώς


Η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», καθώς και ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών», ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν διήμερο επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας».

Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πορτοκαλί αμφιθέατρο), την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Κεντρική επιδίωξη του Συνεδρίου είναι να οριοθετήσει την έννοια της «νησιωτικότητας», υπό το πρίσμα σύγχρονων πολιτικών & πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Γαλάζια Ανάπτυξη (Blue Growth), τη νησιωτική Συνοχή και την Έξυπνη Εξειδίκευση, δίδοντας έμφαση στον οικονομικό και κοινωνικό παράγοντα που επηρεάζει την ενδογενή ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου.

Οι παραπάνω φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια πολυεπίπεδη συνάντηση, επιστημονικού, αλλά πρακτικού χαρακτήρα, σκιαγραφώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης νησιωτικής διακυβέρνησης, το ειδικό   ρόλο των νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, το ρόλο της επιμελητηριακής "κοινότητας" και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 Η παρακολούθηση και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα https://islands2017unipi.eventbrite.com

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 4:30 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Θεματικό επιστημονικό συμπόσιο «Νησιωτικότητα & Γαλάζια Οικονομία» �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery