H πανηγυρική θεια λειτουργία και η λιτάνευσης του ιερού σκηνώματος του Oσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

H πανηγυρική θεια λειτουργία και η λιτάνευσης του ιερού σκηνώματος του Oσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος


  Με πληθωρική συμμετοχή χριστιανών από τα πέρατα της οικουμένης, πανηγύρισε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος προεξήρχε και στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλαστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια διάρκεια του Κοινωνικού ο προεξάρχων Σεβασμιώτατος άγιος Καρυστίας κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς, στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως και στον Όσιο Ιωάννη.

            Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα και υπό την μελωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, υπό την διεύθυνση του κ. Πέτρου Πρόκου.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος από το πρωί στο Νέο Προκόπιο και έτσι, στην πραγματοποιηθείσα Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς, Τοπικοί Άρχοντες, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, οι Βουλευτές Ευβοίας κ. Αναστάσιος Πρατσόλης και κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Κηρέως-Λίμνης-Αγ. Άννης κ. Χρήστος Καλυβιώτης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος, οι τ. Βουλευτές κ. Άγγελος Πνευματικός και άλλοι εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Συλλόγων, με επικεφαλής την Αδελφότητα Προκοπιέων Ευβοίας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος», αλλά κυρίως αναρίθμητες στρατιές ευσεβών χριστιανών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Στην Πλατεία του Προκοπίου τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών του Οσίου μας και εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον ιερό Κλήρο και τον Λαό για την αγάπη τους και την βοήθειά τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, τους αγίους Ιεροψάλτες, τους Τοπικούς Φορείς για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και τα αναρίθμητα πλήθη των προσκυνητών του Οσίου.

Στη συνέχεια κήρυξε τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος ομίλησε με γλυκύτητα και θεολογικό βάθος για τον Όσιο Ιωάννη, περιγράφοντας τον τρόπο της ζωής Του, δηλωτικό της αγιότητος του βίου Του.

            Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και κ. Στυλιανού Μπενή, τους οποίους πλαισίωσαν Ιεροψάλτες από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.

            Η ιερά Πανήγυρις του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου μεταδόθηκε πανελληνίως, τόσο τηλεοπτικώς, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε, διαδικτυακά μέσω του φορέως «Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου»,  όσο και ραδιοφωνικώς, μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού στους Εκκλησίας στους Ελλάδος, ενώ σε τοπικό επίπεδο μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό στους Ιεράς Μητροπόλεώς στους στους 97,7 μεγακύκλους των FM.

(φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)













































    


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages