Γιορτή νεολαίας των ενοριακών κατηχητικών της αρχιερατικής περιφέρειας Ψαχνών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γιορτή νεολαίας των ενοριακών κατηχητικών της αρχιερατικής περιφέρειας Ψαχνών

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Εορτή Νεολαίας των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μεσσαπίων. Η εορτή φιλοξενήθηκε στην αυλή του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών.
Κατά τη διάρκειά της, ο συντονιστής των Κατηχητικών της Περιφέρειας αυτής, Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής, εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ψαχνών, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τους Ιερείς και όλους όσοι παρευρίσκονταν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Ακολούθησε η Εορτή που περιελάμβανε Ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκο, παραδοσιακούς χορούς, παρουσίαση δραστηριοτήτων Νεανικών Συντροφιών, παραδοσιακά τραγούδια και ένα εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο με θέμα την έξοδο του Μεσολογγίου.

Αμέσως μετά, ο αξιότιμος Δήμαρχος Μεσσαπίων και Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς έλαβε το λόγο και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, για την πρόνοιά του, ώστε να δημιουργήσει ένα πνευματικό νεανικό μελίσσι στην περιοχή, το οποίο αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον του τόπου. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την τοπική Εκκλησία για το ευρύ καλό των κατοίκων της περιοχής.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τόνισε την μεγάλη αξία της ελευθερίας που προέβαλαν τα παιδιά μέσα από την Εορτή, η οποία δεν ταυτίζεται με την ασυδοσία, αλλά με την αξιοπρέπεια και για την οποία ο άνθρωπος θυσιάζει ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Θύμισε σε όλους, ακόμη, τη διαβεβαίωση του Κυρίου μας ότι κανείς δεν μπορεί να βλάψει την ψυχή του ανθρώπου, παρά μόνο το σώμα του, υπό την προϋπόθεση να αγωνίζεται ο καθένας προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη μεγάλη αξία της πίστης στο Θεό, προκειμένου οι σύγχρονοι Έλληνες να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τους πειρασμούς την σύγχρονης πραγματικότητας.

Έπειτα, εξέφρασε τη χαρά του για την φιλόξενη διάθεση του Διευθυντού του Σχολείου κ. Τόλη και των υπολοίπων εκπαιδευτικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ενότητα του Σχολείου, των γονέων, των παιδιών, των ιερωμένων, με αφορμή την Εορτή των Κατηχητικών, αποτελεί την καλύτερη έκφραση της έννοιας της Εκκλησίας. Και αυτό γιατί, όπως τόνισε, Εκκλησία σημαίνει οικογένεια, στην οποία όλοι έχουν τη θέση τους.
Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Συντονιστή της εορτής Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, στους Ιερείς που ασκούν το έργο της κατήχησης, στον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη που έχει την ευθύνη του γενικού συντονισμού της κατήχησης στην Ιερά Μητρόπολη, τους γονείς που βοηθούν τα παιδιά τους να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της κατηχήσεως, τα ίδια τα παιδιά και τα μέλη της ορχήστρας.
Οι παρευρισκόμενοι, κατά την αποχώρησή τους, έλαβαν ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο, τις οποίες είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά.
(φωτογραφία: Παρασκευή Σπυροπούλου)













*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages