Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. ημέρα δράσης για το περιβάλλον – ημέρα δράσης για τη ζωή. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. ημέρα δράσης για το περιβάλλον – ημέρα δράσης για τη ζωή.


Βρισκόμαστε στον απόηχο της 45ης επετείου από τη 5η Ιουνίου του 1972, όταν ο ΟΗΕ καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να υπενθυμίζει  σε όλους την αξία του περιβάλλοντος για το μέλλον του πλανήτη και την ανάγκη να αναλάβουμε όλοι τη συλλογική και την ατομική μας ευθύνη ο καθένας, για την προστασία του.
Σαρανταπέντε χρόνια από εκείνη την ημέρα, οι μετρήσεις και οι στατιστικές στις ανεπτυγμένες χώρες, και δη στις ευρωπαϊκές, δείχνουν ότι σημειώνεται πρόοδος,.
Εντούτοις, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το περιβάλλον δεν είναι στενά ευρωπαϊκή, αμερικανική ή ασιατική υπόθεση, αφορά εξίσου ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μόλις πρόσφατα, οι ΗΠΑ, μέσω των αποφάσεων του νέου τους Προέδρου, επέλεξαν να υπονομεύσουν ό,τι καταφέραμε να επιτύχουμε με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική  Αλλαγή,  απλά επειδή έκριναν ότι η συμφωνία δεν είναι στα συμφέροντα της. Το περιβάλλον, όμως,  δεν είναι ένα αυτοτελές πρόβλημα προς λύση, που αφορά αποκλειστικά και μόνον  κάποιους  πολίτες με οικολογικές ευαισθησίες, αλλά ζήτημα ολιστικό με έντονα ταξικά χαρακτηριστικά. Αρκεί κανείς να εξετάσει τους χάρτες, για να διαπιστώσει ποιοι λαοί υποφέρουν από τη λειψυδρία ή μεταναστεύουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Εμείς, λοιπόν, οι «πιο ανεπτυγμένοι και τυχεροί», πρέπει να αγωνιστούμε και για όλους αυτούς.
Ας  γίνει λοιπόν η 5η Ιουνίου ημέρα απολογισμού και επανασχεδιασμού. Από τη θέση του ο καθένας και η καθεμία αφήνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είτε μέσα από την πλαστική σακούλα που εν δυνάμει θα πνίξει μία θαλάσσια χελώνα, είτε από το κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο που θα ανεβάσει το δείκτη μέτρησης του διοξειδίου του άνθρακα, είτε από την παράνομη υλοτομία που θα αποψιλώσει δέντρα είτε από την ασυδοσία του  βιομήχανου απέναντι στους περιβαλλοντικούς νόμους κλπ.
Ως βουλευτής των Ελλήνων και μέλος της Μόνιμης  Επιτροπής της Βουλής για το Περιβάλλον προσπαθώ να ανταποκρίνομαι σε κάθε λογής εργασία και δράση προς την κατεύθυνση αυτή για περιβαλλοντικά ζητήματα είτε εθνικού είτε τοπικού ενδιαφέροντος.
Ευκαιρίας δοθείσης,  και με αφορμή την χτεσινή εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την παρουσίαση του έργου εξυγίανσης του Ασωπού, στο Σχηματάρι παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας, θέλω να εξάρω τις προσπάθειες όλων αυτών που τόσα χρόνια αγωνίστηκαν για την αποτροπή του εγκλήματος που συντελείται στην περιοχή και να σας μεταφέρω  την γενική ομολογία από όλους τους παρευρισκόμενους,  ότι μόλις το 2015 με την κυβέρνησή μας το θέμα αντιμετωπίστηκε διεξοδικά. Ήταν η κυβέρνηση της Αριστεράς εκείνη που έσπευσε όχι μόνο να ακούσει με προσοχή τις ανησυχίες και τα αιτήματα τω πολιτών και τον φορέων αλλά και να συνεργαστεί υποδειγματικά με όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από κομματικές αποχρώσεις.


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages