Eξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Eξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση  Δίωξης  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις κλοπής και διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, για τις οποίες σχηματίστηκαν ισάριθμες ποινικές δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 47χρονου και 43χρονης, ημεδαπών.
Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά 38χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια μέσω αποστολής απατηλών μηνυμάτων, κατάφερε να της αποσπάσει τους κωδικούς και να το θέσει σε πλήρη λειτουργία.
Στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης των δεδομένων της υπόθεσης και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από την αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρεία – πάροχο του κινητού τηλεφώνου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 47χρονου ημεδαπού, ως τελικού χρήστη του κινητού τηλεφώνου.
Για τη διερεύνηση της δεύτερης περίπτωση αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε καταγγελία 41χρονου ημεδαπού για κλοπή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών.
Από την περαιτέρω έρευνα και την αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με τη διαχειρίστρια εταιρία του λογαριασμού του ηλεκτρονικού υπολογιστή,  καθώς και με τους εμπλεκόμενους παρόχους διαδικτύου, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία της 43χρονης.
Σε αιφνιδιαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν προχθές (26-07-2016), το πρωί, στις οικίες των προαναφερομένων σε περιοχές της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις υποθέσεις και σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
•    Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages