Συστάσεις για την καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συστάσεις για την καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων

Θεωρώντας αναγκαία τη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια για καλύτερη αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων, αλλά και των ανακυκλώσιμων υλικών, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλκιδέων, συνιστά στους δημότες:
•    Τον προσεκτικό διαχωρισμό των απορριμμάτων και των υπολειμμάτων τροφίμων ή οργανικών ουσιών, τη συλλογή τους σε ανθεκτικές σακούλες, οι οποίες θα πρέπει να είναι σφιχτά δεμένες (λόγω της καλοκαιρινής περιόδου καλύτερα τα απορρίμματα να μπαίνουν σε δύο σακούλες) και την απόρριψή τους στον κάδο απορριμμάτων (πράσινο, μαύρο ή μεταλλικό), κλείνοντας το καπάκι του.
•    Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ειδικές σακούλες απορριμμάτων κι όχι άλλες. Αυτές που προέρχονται από super market ή από άλλα καταστήματα, επειδή είναι ανακυκλώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον, αυτοδιασπώμενες, διαλύονται με αποτέλεσμα να σκορπίζονται τα απορρίμματα στους δρόμους, αλλά κυρίως να λερώνονται πιο γρήγορα οι κάδοι. Επιπλέον γίνεται δυσχερής η αποκομιδή τους, ενώ δημιουργούνται εστίες μόλυνσης.
•    Οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν.
•    Τα ογκώδη αντικείμενα και τα κομμένα κλαδιά να μην τοποθετούνται στους ήδη υπάρχοντες όγκους απορριμμάτων δίπλα στους κάδους, αλλά οι πολίτες να  ενημερώνουν τον Δήμο για να τα συλλέγει με ειδικό συνεργείο και φορτηγό.
•    Οι υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, να φροντίζουν για τη σωστή συσκευασία των απορριμμάτων και την απόρριψή τους στους κάδους, λίγο πριν τα ωράρια αποκομιδής. Να τηρούν τα συμφωνηθέντα με την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
•    Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων τους, σε σωρούς απορριμμάτων.

Οι 5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

1.    Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα στο νοικοκυριό και αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.

2.    Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.

3.    Δεν πετάμε στον κάδο υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, τα ρίχνουμε χύμα.

4.    Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης και δεν πετάμε γυάλινες συσκευασίες στους κάδους απορριμμάτων.

5.    Ενημερώνουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας όταν έχουμε ογκώδη αντικείμενα και δεν τα τοποθετούμε δίπλα στους κάδους.

Η καθαρή πόλη είναι ευθύνη όλων μας. Η συμμετοχή του πολίτη είναι αναγκαία και αυτονόητη, ώστε να διατηρηθεί η πόλη ανθρώπινη και φιλική για εμάς και τα παιδιά μας.

Τμήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης



Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας - 2221351617
Δημοτική Ενότητα Αυλίδας - 2221351704
Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης - 2221351921
Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων - 2221053504
Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας – 2221024444


                                                                                                                Γραφείο Τύπου
                                                                                                              Δήμου Χαλκιδέων


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages