Μουσική βραδιά απο τη Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μουσική βραδιά απο τη Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος στη Χαλκίδα

Ο μήνας Ιούλιος φέτος στη Χαλκίδα είναι ξεχωριστός, αφού είναι αφιερωμένος στη μουσική και τις Φιλαρμονικές. Εξαιρετικές μπάντες έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στην πόλη μας (Φ.Ο Αστυνομίας, Στρατού), από το ΔΟΑΠΠΕΧ, χαρίζοντάς μας μοναδικές μουσικές βραδιές. Έτσι λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία, την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρα 21.00, στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), να απολαύσουμε συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πυροσβεστικής Ελλάδος, υπό τη Δ.νση του Αρχιμουσικού-Πυρονόμου, Κουνδουράκη Δημήτρη.

ΜΠΑΝΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος ιδρύθηκε το 1971, με προεδρικό διάταγμα, για την αρτιότερη εμφάνιση και προβολή του Πυροσβεστικού Σώματος. Οργανώθηκε και στελεχώθηκε από πυροσβέστες που είχαν γνώση πνευστών, εγχόρδων και κρουστών οργάνων.
Στο ενεργητικό της μετράει παρουσία σε πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων. Μερικές από αυτές είναι: ορκωμοσίες πυροσβεστών και αξιωματικών του Σώματος, εγκαίνια Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων σε όλη την επικράτεια, Εθνικές εορτές, Παρέλαση στις Εθνικές επετείους στην Αθήνα, παρέλαση στην 5η Λεωφόρο των Η.Π.Α το 1996 μαζί με την Προεδρική Φρουρά, επίσημη Αλλαγή Φρουράς στο Σύνταγμα, επίσημη έπαρση και υποστολή σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολη, λιτανείες ιερών εικόνων και λειψάνων Αγίων της εκκλησίας, ενάρξεις αθλητικών οργανώσεων, πολιτιστικές εκδηλώσεις δήμων, συναυλίες σε ιδρύματα προσφοράς στον άνθρωπο (Φλόγα, Χαμόγελο του Παιδιού κ.α), συναυλίες στη Εθνική Λυρική Σκηνή, μουσικές τηλεοπτικές- ραδιοφωνικές εκπομπές κ.α.
Αποκορύφωμα, η συμμετοχή στη συναυλία των Σωμάτων Ασφαλείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2012), γεγονός που απέσπασε την ευαρέσκεια από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αλλά και από το κοινό.
Επίσης υπάρχει τμήμα παραδοσιακής και κλασικής Ορχήστρας και τμήμα Βυζαντινής μουσικής του Πυροσβεστικού Σώματος, με παρουσία σε δεξιώσεις, τελετές, φιλανθρωπικά ιδρύματα κ.α.
Η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος υπάγεται στο τμήμα Επικοινωνίας του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με Αρχιμουσικό τον Πυρονόμο, Κουνδουράκη Δημήτριο.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages