Θεατρικές και Μουσικές παραστάσεις μηνός Αυγούστου στην Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θεατρικές και Μουσικές παραστάσεις μηνός Αυγούστου στην Χαλκίδα

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χακιδέων, όπως για το μήνα Ιούλιο, έτσι και για το μήνα Αύγουστο, έως τα μέσα Σεπτέμβρη, έχει προγραμματίσει και έχει εντάξει στο πολιτιστικό πρόγραμμα «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2017», πληθώρα ποιοτικών Θεατρικών και παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα.
Για το μήνα Αύγουστο, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Θεατρική παράσταση: «Δεν είναι αυτό που νομίζεις»
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Δεν είναι αυτό που νομίζεις», (Κωμωδία του Γιώργου Λαζαρίδη)
Τιμή ταμείου: 10€ γενική είσοδος
Τιμές προπώλησης: 8€ (έξω από το χώρο του θερινού Κινηματογράφου REX)

Διαρκεια: : 125 '
Σκηνοθ.: Χ. Βορκάς
Ερμηνεύουν: Θ. Βανδώρος, Σπ. Μπιμπίλας, Κ. Φίνου. Μια ξεκαρδιστική ιστορία απιστίας και παρεξηγήσεων με δύο ζευγάρια κι έναν αναπάντεχο επισκέπτη.

Παιδική Θεατρική παράσταση: «Η Ωραία Κοιμωμένη»
Το Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) θα παρουσιαστεί η παιδική θεατρική παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη»
Τιμή ταμείου: 10€ γενική είσοδος
Τιμές προπώλησης: 8€ (έξω από το χώρο του θερινού Κινηματογράφου REX)

 Το κλασσικό, αγαπημένο παραμύθι Ωραία Κοιμωμένη,  έρχεται το καλοκαίρι να κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, προσφέροντας θέαμα, διασκέδαση, αλλά και σύγχρονα μηνύματα, ειδικά στα παιδιά. Ενα παιδικό έργο με συναρπαστική πλοκή, που μεταμορφώνεται ταυτόχρονα σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού, γνωστού συνθέτη Δημήτρη Μπουζάνη (Α΄ βραβείο καλύτερης χορωδίας το 1998 και το Α΄ βραβείο καλύτερου μαέστρου στο διαγωνισμό Hessen Chorwettbewerb το 2000, παραστάσεις «Mamma Mia», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Όλα τα δειλινά του κόσμου» φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου   2017).

Το έργο σκηνοθετεί ο  Γιώργος Γιανναράκος
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Αλέξανδρος Βάρθης, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Λευτέρης Παπακώστας,Νικόλας Φραγκιουδάκης, Ελενα Χαραλαμπούδη.

Παιδική Θεατρική παράσταση: ««Πήτερ Παν & Τίνκερμπελ- Στη Χώρα του Ποτέ»
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας),  η παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου, θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση, «Πήτερ Παν & Τίνκερμπελ- Στη Χώρα του Ποτέ», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου.
Τιμή ταμείου: 8€ γενική είσοδος

Λίγα λόγια για το έργο…
Την εποχή που βασίλευαν οι Νεράιδες γεννήθηκε ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ και που μπορούσε να πετάει σε μαγικούς κόσμους ανάμεσα στις νεράιδες.
Το αιώνιο παιδί, ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ, ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», με τη μικρή Νεράιδα ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ και είναι ο αρχηγός των χαμένων παιδιών.
Οι Νταρλινγκ είναι μια ήσυχη οικογένεια. Ζουν με τα τρία παιδιά τους κάπου στο Λονδίνο. Η μικρή Γούεντυ κάθε βράδυ διηγείται παραμύθια για Νεράιδες και πειρατές στα μικρότερα αδέλφια της Τζον και Μάικλ, ώσπου ο Πήτερ Παν εμφανίζεται και τους παίρνει μαζί του με τη βοήθεια της νεραϊδόσκονης της Τίνκερμπελ.
Έτσι αρχίζει η απίστευτη και φανταστική περιπέτεια. Όταν ο τρομερός πειρατής, ΚΑΠΤΕΝ ΧΟΥΚ, καταφθάνει στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», ψάχνοντας για το χαμένο θησαυρό, γίνεται η μεγαλύτερη απειλή τους. Σκοπός του είναι να πιάσει τον Πήτερ παν. Η πάλη του καλού με το κακό, ανάμεσα σε πειρατές, χαμένα παιδιά και νεράιδες.
Η δύναμη της φιλίας, το θάρρος, η πίστη στον εαυτό τους και το δίκιο τους θα είναι οι σύμμαχοι των παιδιών σ’ αυτή την αναμέτρηση.
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Ασημάκης

Θεατρική παράσταση: «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
Το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ», (Κωμωδία του Αριστοφάνη)
Τιμή εισιτηρίων
20 ευρώ Γενική είσοδος
15 ευρώ παιδικό (5-15 ετών), Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων και ΑμεΑ
Προπώληση (έξω απο το θερινό σινεμά REX Χαλκίδας)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).
Παίζουν επίσης:
Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη,
Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη,
Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης,
Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη». Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης.
Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.

Παιδική Θεατρική παράσταση: «ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»
Την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»
Τιμή ταμείου: 9€ γενική είσοδος
Τιμές προπώλησης: 7€ (έξω από το χώρο του θερινού Κινηματογράφου REX)

Παιδική Θεατρική παράσταση: «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ»
Την Τετάρτη 23 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ»
Τιμή ταμείου: 7€ (παιδιά) & 10€ (μεγάλοι)
Τιμές προπώλησης: 7€ (έξω από το χώρο του θερινού Κινηματογράφου REX)

Παιδική Θεατρική παράσταση: «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ»
Την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το μουσικοχορευτικό έργο της Ζωρζ Σαρή, «ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ», με το ομώνυμο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Τιμή ταμείου και προπώλησης: 8€:
Προπώληση(έξω από το χώρο του θερινού Κινηματογράφου REX)

Ένα έργο που δίνει μηνύματα στα παιδιά για έναν κόσμο καλύτερο, με ειρήνη, δικαιοσύνη, ελπίδα και αγάπη για όλους, φωτίζοντας ξανά τα πρόσωπά τους με χαμόγελα!
Λίγα λόγια για το έργο :
Ο Κυρ –Νικόλας ζει ήσυχα παρέα με τα βιβλία του, μέχρι τη στιγμή που ένα τραγούδι γεννά μέσα του μια μεγάλη ιδέα. Όλα τα παιδιά της γης μια δεδομένη στιγμή να πιαστούν χέρι- χέρι και ν’ αγκαλιάσουν τη γη που είναι στρογγυλή. Παίρνει το χάπι της νεότητας από το γιατρό Ξανανιώνη και ξεκινά να μεταδώσει στον κόσμο την ιδέα του. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει… Θα καταφέρει να φτιάξει το Γαϊτανάκι της ειρήνης;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία : Δήμητρα Λαρεντζάκη
Μουσική : Κηλαηδόνης - Χάρης Γκατζόφλιας
Στίχοι : Γιαννης Ρίτσος - Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου
Χορογραφίες : Έλιο Φοίβος Μπέικο
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ντία Ζούρα
Κατασκευή Κουστουμιών : Μαίρη Τζουβάρα
Κατασκευή Σκηνικών : Νίκος Τσολερίδης
Δημιουργικό : Γιάννης Λαζαρίδης
Φωτισμοί : Πέτρος Σκυλάκης

Θεατρική παράσταση: «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»
Την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ», (τραγωδία του Ευριπίδη)
Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα
και οι Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.

Τιμή εισιτηρίων
17 ευρώ Γενική είσοδος
13 ευρώ παιδικό (5-15 ετών), Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων και ΑμεΑ
Προπώληση (έξω απο το θερινό σινεμά REX Χαλκίδας)

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Μουσική Διδασκαλία: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσια Χριστοπούλου
B Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά

Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα  αυτό το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της. Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Όταν ο Αγαμέμνονας σκοτώνει τοι ιερό ελάφι της θεάς Άρτεμις, εκείνη για να τον εκδικηθεί, προκαλεί άπνοια καθηλώνοντας έτσι τον ελληνικό στόλο στην Αυλίδα. Ο μόνος τρόπος για να εξευμενίσει ο Αγαμέμνονας την θεά και να ξεκινήσει ο ελληνικός στρατός για τον Τρωικό πόλεμο είναι να θυσιάσει την κόρη του, Ιφιγένεια. Με το φόβο του στρατού που είναι έτοιμος να εξεγερθεί, ο Αγαμέμνονας καλεί την Ιφιγένεια να έρθει στην Αυλίδα με το πρόσχημα ότι θα την παντρέψει με τον Αχιλλέα. Όταν εκείνη καταφτάνει στο στρατόπεδο μαζί με την μητέρα της Κλυταιμήστρα συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τους Έλληνες από το να εκδικηθούν για την αρπαγή της Ωραίας Ελένης και να λεηλατήσουν την Τροία – ούτε καν ο άσκοπος θάνατος ενός παιδιού που δεν έφταιξε σε τίποτα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages