Τις Παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού και το θέμα των Διοδίων έθεσε ο Δήμαρχος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τις Παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού και το θέμα των Διοδίων έθεσε ο Δήμαρχος

Την κατασκευή έργων υποδομής που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο Χαλκιδέων, αλλά και στην Εύβοια γενικότερα, όπως και θεσμικά ζητήματα, έθεσε υπ' όψιν των αρμοδίων υπουργών ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, κατά τη δεύτερη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου στη Λαμία την Πέμπτη 27 Ιουλίου.
Ο Δήμαρχος παρέστη στη συνεδρίαση που αφορούσε στις Υποδομές, την Τουριστική Ανάπτυξη και τους Δημόσιους Πόρους και στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό.
Στην παρέμβασή του ο Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη να μεταφερθούν πόροι από την Κεντρική Διοίκηση στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Έθεσε ως μεγάλη προτεραιότητα την κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας (μέχρι τα Ψαχνά), υπογραμμίζοντας ότι είναι το πιο αναγκαίο, αλλά παράλληλα και το πιο ώριμο έργο από πλευράς μελετών. Μάλιστα, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να υπάρξει χρονοδιάγραμμα ως προς τον χρόνο δημοπράτησης. Επίσης, αναφέρθηκε στην Παράκαμψη του Βασιλικού, ενός έργου που είχε δημοπρατηθεί πριν αρκετά χρόνια, εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος, αλλά αποχώρησε επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα για το έργο, λαμβάνοντας ωστόσο αυτός την ποινική ρήτρα. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων μίλησε για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δεν επιτρέπουν τη δημοπράτηση έργων, διευκρινίζοντας ότι ο Νόμος 4412, που αναφέρεται στη διεξαγωγή δημοσίων διαγωνισμών έργων και προμηθειών, έχει επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις.
Όπως ήταν φυσικό, ο Χρήστος Παγώνης έθεσε υπ' όψιν των Υπουργών και το θέμα των Διοδίων που σχεδιάζονται στον δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα. Επεσήμανε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ότι οφείλει η Κυβέρνηση να βρει τρόπο για να μην εγκατασταθούν αυτά, τονίζοντας ότι ο δρόμος Σχηματάρι – Χαλκίδα κατασκευάστηκε από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους και είναι παράλογο να ζητείται η επιβολή διοδίων προκειμένου να αποπληρωθεί η Ιονία Οδός, ένας δρόμος στο άλλο άκρο της Ελλάδας. Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος, ήδη από όλες τις άλλες εισόδους της Εύβοιας καταβάλλονται χρήματα, από όσους επισκέπτονται τον νομό μέσω Πορθμείων και ουσιαστικά ο δρόμος Σχηματάρι – Χαλκίδα είναι η μοναδική ανέξοδη είσοδος μέχρι τώρα. Επιπλέον, το παράπλευρο δίκτυο είναι φονικό και καρμανιόλα για τους διερχόμενους οδηγούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στη λήξη του Περιφερειακού Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας, με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Τομεακού Προγράμματος. Επίσης, ανακοίνωσε την κατασκευή της Παράκαμψης Βασιλικού, όπως και τη δρομολόγηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Χαλκίδα.

Να τονιστεί ότι το πρωί της Πέμπτης 27/7/2017 στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή και τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μπακογιάννη.

                                                                                                                Γραφείο Τύπου
                                                                                                              Δήμου Χαλκιδέων 

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages