Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Κοιμηθείτε καλά για ...να ζήσετε περισσότερο!

Τα οφέλη του καλού ύπνου έχουν καταγραφεί σε αρκετές μελέτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η διάρκεια και η ποιότητα ενός ύπνου προσφέρουν καλύτερη υγεία και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής ανδρών και γυναικών.

Μια ακόμα μελέτη που έγινε σε 25 νέους άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από τις γυναίκες να αρρωστήσουν αν δεν κοιμούνται καλά.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κοιμούνταν τουλάχιστον 2 ώρες λιγότερο κάθε βράδυ από τις κανονικές ώρες ύπνου. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της μελέτης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η επίδοσή τους στα τεστ που τους υπέβαλαν ήταν σημαντικά μειωμένη.

Επίσης, οι εξετάσεις αίματος δεν ήταν καλές ενώ, αυξήθηκαν τιμές του οργανισμού που συνδέονται με την πιθανή εμφάνιση κάποιας φλεγμονής.

Στους άνδρες διαφάνηκε ιδιαίτερα αυξημένος ο παράγοντας TNF (Tumor Necrosis Factor), ο οποίος σχετίζεται με την ανάπτυξη νόσων όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες είχαν χειρότερες επιδόσεις τόσο στα τεστ όσο και στις εξετάσεις αίματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες όταν κοιμούνται κανονικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου από τους άνδρες ενώ, όπως είπαν ακόμα και η φάση του REM (βαθύς ύπνος) στις γυναίκες είναι μεγαλύτερη.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι η έλλειψη ύπνου καθώς και κακή ποιότητα αυτού σχετίζεται με την εμφάνιση πολλών νόσων όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η καρδιακή ανεπάρκεια ακόμα και το εγκεφαλικό. Επιπροσθέτως, η έλλειψη ύπνου ευθύνεται για την αύξηση εργατικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων στους δρόμους.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 12:10 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Κοιμηθείτε καλά για ...να ζήσετε περισσότερο! �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery