Ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΙΩΑΝNΟΥ ΒΕΡΝΕΖΟΥ.
Την Δευτέρα 24 Ιουλίου το πρωί, η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα του Νέου Προκοπίου, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, επί πεντηονταετία διατελέσαντος Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, κοιμηθέντος το β΄ραδυ της 22ας Ιουλίου.
Την παραμονή της κηδείας, κατά την διάρκεια της νύκτας, ετελέσθη στο Ι. Προσκύνημα Ιερά Αγρυπνία και η Ακολουθία της Κηδείας εις Ιερέα, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων.
Την Δευτέρα νωρίς το πρωί εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, αλλά και Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως και πλήθους κόσμου.

Στις 11.00 το πρωί της ιδίας ημέρας, ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Ιωάννου, με την συμμετοχή των εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προερχομένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατιστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, εκπροσώπων των Σεβασμιωτάτων αγίων Καρυστίας και Θήρας, Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και ομόρων Ι. Μητροπόλεων, τοπικών Αρχόντων και πλήθους λαού του Θεού, από κάθε γωνιά της Πατρίδος μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα και ιδιαίτερα συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, καθώς και στην προσφορά του προς την Τοπική Εκκλησία.
Η ταφή του αοιδίμου Ιερέως έγινε πίσω από το Ιερό Βήμα του Ι. Ναού στον οποίο επί ήμισυ του αιώνος διηκόνησε, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η καλή του πρεσβυτέρα Παρασκευή, τα έξι τέκνα τους με τις οικογένειές τους και ο λαός του Θεού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης


















*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages