Με λαμπρότητα πανηγύρισε η παναγία Εικονίστρια Πολιούχος Σκιάθου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η παναγία Εικονίστρια Πολιούχος Σκιάθου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 η Πανήγυρη της επετείου ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου της Σκιάθου Παναγίας «Εικονιστρίας», η οποία απεκαλύφθη το 1665 μ.Χ. στον γέροντα ασκητή Συμεών κατά θαυμαστό τρόπο και στις ημέρες μας φυλάσσεται με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.
Προς τον σκοπό της συμμετοχής στην Πανήγυρη αυτή της Νήσου Σκιάθου, μετέβη στο Νησί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον επίσημο προσκεκλημένο Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου – Ιεροκήρυκα του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αθηνών, τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.
Το απόγευμα του Σαββάτου 1 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος, ο Αρχιμ. Χρυσόστομος και οι υπόλοιποι Κληρικοί, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου και στη συνέχεια μετέβησαν στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου (Παναγία Λιμνιά) Σκιάθου, όπου τελέσθηκε Μικρά Αγρυπνία (Μέγας Εσπερινός και μέρος της Ακολουθίας του Όρθρου, μέχρι το Εωθινό Ευαγγέλιο)  για την Εορτή της Παναγίας Εικονιστρίας, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με τοπικό έθιμο που θέλει να λειτουργούν και οι δύο Ενοριακοί Ναοί της χώρας, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου ευρισκόταν και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, με την συλλειτουργία και άλλων Κληρικών της Νήσου, αλλά και παρεπιδήμων εξ ετέρων Ι. Μητροπόλεων πατέρων, ενώ ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, συλλειτουργούντων και του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Νήσου, Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Σταματά και του υιού του π. Νικολάου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του Νησιού, την οποία ακολούθησαν πολλοί Σκιαθίτες αλλά και αρκετοί ξένοι και μάλιστα από την αλλοδαπή και η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου η Παναγία φυλάσσεται όλο τον χρόνο. Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας οι Ιερείς και οι Ψάλτες, σύμφωνα με την προβλεπόμενη τάξη του εορτασμού, έψαλλαν τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας μας.
Όλες οι παραπάνω Εκδηλώσεις μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (97,7 FM).















*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages