Επιτυχημένη ημερίδα στη Χαλκίδα για Έξυπνες Πόλεις και Έξυπνη Περιφέρεια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επιτυχημένη ημερίδα στη Χαλκίδα για Έξυπνες Πόλεις και Έξυπνη Περιφέρεια

 Ο Δήμαρχος Χ. Παγώνης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου στη Χαλκίδα, από τον Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ημερίδα με θέμα “Έξυπνες Πόλεις για μια Έξυπνη Περιφέρεια”.
Το θέμα των Έξυπνων Πόλεων αποτελεί την πρόκληση του 21ου αιώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, μέσα από την ενσωμάτωση και τη χρήση των ψηφιακών και άλλων τεχνολογιών.
Φ. Σπανός

Η ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού, ο οποίος τόνισε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι στην προμετωπίδα των προσπαθειών της Περιφέρειας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης Μιχάλης Χρηστάκης, εξάροντας τις πρωτοβουλίες του Δήμου Χαλκιδέων για την καθιέρωση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, στο πλαίσιο της Έξυπνης Πόλης. Σημειώνεται ότι παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, καθώς επίσης και άλλα στελέχη από γειτονικούς Δήμους, όπως και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών.
Γ. Αβραμίδης


Πρώτος βασικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος μίλησε για τα πρώτα βήματα που έκανε η Δημοτική Αρχή προς την κατεύθυνση της Έξυπνης Πόλης, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Όπως διευκρίνισε, η στρατηγική του Δήμου Χαλκιδέων θέτει πέντε βασικούς στόχους, κρίσιμους για την ανάπτυξη της περιοχής, που είναι:
    Η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή

Μ. Χρηστάκης
    Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
    Η παρέμβαση σε παρηκμασμένες ή εγκαταλελειμμένες περιοχές του Δήμου
    Η υιοθέτηση ενός εξωστρεφούς χαρακτήρα, ως στοιχείο για έναν Δήμο που επιθυμεί να κοιτάξει πέρα από τα στενά τοπικά του σύνορα και να διεκδικήσει έναν ουσιαστικό ρόλο στα σύγχρονα διεθνή δρώμενα
    Η ενίσχυση της συμμετοχικότητας των δημοτών στα δρώμενα του Δήμου και στη διαμόρφωση των πολιτικών που εφαρμόζονται σε αυτόν.
Στη συνέχεια, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θέμης Χειμάρας, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Θ. Χειμάρας

Ι. Χορμόβα
Ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας COSMOTE, CISCO, ΚΑΥΚΑΣ, OTS, Γιώργος Αβραμίδης μίλησε ακολούθως για τις Έξυπνες Πόλεις του μέλλοντος, ενώ η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου Γιάννα Χορμόβα υπογράμμισε τις έξυπνες εφαρμογές στο Καρπενήσι και την επιτακτική ανάγκη μετεξέλιξης.
Ο καθηγητής ρομποτικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Φώτης Κουμπουλής μίλησε για τους προηγμένους αυτοματισμούς σε Έξυπνες Πόλεις.
Φ. Κουμπουλής

Τέλος, η Ιωάννα Σαμπράκου, σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Δήμου Χαλκιδέων για την καθιέρωση νέων τεχνολογιών. Τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο θα είναι αρωγός του Δήμου Χαλκιδέων στην προσπάθεια να πολλαπλασιαστούν οι δράσεις, στο πλαίσιο της Έξυπνης Πόλης, με ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2017.


                                                                                                               Γραφείο Τύπου
                                                                                                              Δήμου Χαλκιδέων

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages