Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα

Εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα, από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας     Μεγέθυνση κειμένου     Σμίκρυνση κειμένου    

Εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα, από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας σήμερα το πρωί (16 Ιουλίου 2017) εκπροσωπώντας αντίστοιχα, την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκαινίασαν το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Πλαστήρα, στο Νομό Καρδίτσας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Πλαστήρα εδρεύει στο Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρήθηκε και διαμορφώθηκε από το Δήμο, ενώ στο παρελθόν έχει στεγάσει το πρώην Δημαρχείο του Δήμου Πλαστήρα και δημοτικό σχολείο.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης, Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος. Στην έναρξη της εκδήλωσης ομιλίες πραγματοποίησαν o Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, κ. Δημήτριος Τσιαντής.


Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Πάντοτε οι τελετές εγκαινίων εμπεριέχουν θετικά στοιχεία· τα στοιχεία του νέου, της προσδοκίας, της αισιοδοξίας, της προοπτικής στο μέλλον.

Είναι, λοιπόν, προφανές πως και τα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα δεν θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν από αυτόν τον κανόνα.

Γιατί πράγματι πρόκειται για μια νέα Υπηρεσία που όπως καθετί νέο, μας δίνει τη δυνατότητα να προσβλέπουμε σ’ αυτή, να προσδοκούμε τα οφέλη από τη λειτουργία της, να αισιοδοξούμε πως θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, να βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια.

Όμως, η σημερινή τελετή, η τελετή αγιασμού-εγκαινίων του νεοσύστατου Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τελετή και τα όσα σε πραγματικό ή συμβολικό επίπεδο σηματοδοτεί υπερβαίνουν το συνηθισμένο πλαίσιο ενός αντίστοιχου συμβατικού γεγονότος με θετικό αναμφίβολα πρόσημο αλλά χωρίς τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά τα οποία διαφοροποιούν το απλό από το εξαιρετικό, το ουσιώδες από το επουσιώδες, το τοπικώς αποδεκτό από το ουσιαστικώς χρήσιμο.

Γιατί, σ’ αυτήν εδώ την τελετή αναδεικνύεται κατά τρόπο απολύτως σαφή η αρμονική συμπόρευση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης· του δήμου Λίμνης Πλαστήρα και της Ελληνικής Αστυνομίας, σ’ ένα δρόμο χρέους και προσφοράς προς την τοπική κοινωνία.

Σ’ αυτήν την τελετή συνομολογείται, τυπικώς και επισήμως, μέσω της ίδρυσης του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα και της δωρεάν παραχώρησης του οικήματος για τη στέγασή του, η αμοιβαία βούληση των δύο πλευρών να στηρίζουν την τοπική κοινωνία· διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να ασκούν ανεμπόδιστα και σε συνθήκες ευνομίας και ασφάλειας τις παραγωγικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οποιεσδήποτε άλλες νόμιμες δραστηριότητές τους.

Είναι γεγονός πως η φύση έχει προικίσει αυτήν την περιοχή με εκπληκτική φυσική ομορφιά. Κι αυτή η ομορφιά πρέπει να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος των κατοίκων, προς όφελος της ίδιας της χώρας μας.

Η ίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος που εγκαινιάζεται σήμερα, δεν προέκυψε ως μια απλή, αμιγώς τεχνοκρατική προσθήκη στο συνολικό πρόγραμμα αναδιοργάνωσης-αναδιάταξης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Πλαστήρα προέκυψε ως προϊόν ευρύτερου προβληματισμού και ειδικότερου ενδιαφέροντος στον τομέα Προστασίας του Πολίτη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προέκυψε ως αποτέλεσμα της βούλησης και της προσπάθειας της Πολιτείας να εξασφαλίσει τα εχέγγυα της προστασίας, της ασφάλειας και της πληρέστερης εξυπηρέτησης των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Προέκυψε ως αποτέλεσμα της κοινής αντίληψης, της συνεργασίας, της σύμπνοιας και της ειλικρινούς αμοιβαίας διάθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας και της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, να συμπράξουν στη διαμόρφωση των συνθηκών περαιτέρω αναβάθμισης του επιπέδου ασφαλείας και της αναπτυξιακής προοπτικής της ευρύτερης περιοχής.

Η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο θα στεγάζεται το νεοϊδρυθέν Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Πλαστήρα δείχνει, εμπράκτως την επιθυμία του δήμου και των δημοτών να σταθούν δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία, να τη στηρίξουν στην εκπλήρωση της αποστολής της, να στηριχθούν από το έργο της.

Το γεγονός αυτό, είναι προφανές πως μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Παράλληλα, όμως, μας δημιουργεί την υποχρέωση να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη και την αποδοχή, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών, των δημοτών του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Σας διαβεβαιώνω πως θα το πράξουμε. Με ζήλο, με αυταπάρνηση, με ανθρωπισμό, με υπευθυνότητα. Όπως ακριβώς έχουμε οραματιστεί, όπως έχουμε σχεδιάσει τη σύγχρονη Αστυνομία. Εξωστρεφή, ανθρώπινη, αποτελεσματική.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό μου, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς το δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίως τους κατοίκους του δήμου Λίμνης Πλαστήρα για την αγάπη και τη εμπιστοσύνη προς την Ελληνική Αστυνομία· και να ζητήσω από την διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος δήμου Πλαστήρα να σταθούν δίπλα στο δήμο, δίπλα στους κατοίκους της περιοχής ανταποδίδοντας σ’ αυτούς, με το έργο και την προσφορά τους, την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλουν.

Να ευχηθώ, τέλος, σε όλους τους κατοίκους της πανέμορφης αυτής περιοχής να είναι υγιείς και δυνατοί, να απολαμβάνουν τις ομορφιές και να αξιοποιούν παραγωγικά τον ιδιαίτερο φυσικό πλούτο του τόπου τους, σε μια προοπτική ευημερίας και ανάπτυξης.

Σας ευχαριστώ. »

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«… Είναι πραγματικά μία μέρα χαράς και γιορτής. Δεν είναι πολλές αυτές οι μέρες πιστέψτε με και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σπανίζουν οι καλές ειδήσεις, οι καλές ημέρες…

…Επιτρέψτε μου λοιπόν, να ξεκινήσω από το πρώτο, τί θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε αυτό που ειπώθηκε αγαπητέ κ. Δήμαρχε, αγαπητέ κ. Βουλευτή, τη συμφιλίωση της Ελληνικής Αστυνομίας με την ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να προβάλουμε τον ανθρώπινο χαρακτήρα, το ανθρώπινο πρόσωπο που έχει το λειτούργημα ή το επάγγελμα του αστυνομικού, της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού...

…Γι’ αυτό και βλέπετε τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουμε πορευτεί μέσα από μία εξωστρέφεια, μία εξωστρέφεια που θέλει τη δημιουργία νέων θεσμών που να είναι δίπλα στον πολίτη όχι κατασταλτικά… Φτιάξαμε αρκετούς θεσμούς, η αστυνομία σήμερα είναι παρούσα εκεί που έλειπε δεκαετίες μέσω των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, κυρίες και κύριοι…

…Τρεις συνεργάτες μας, ένας από την ασφάλεια, ένας από την τάξη και ένας από την τροχαία, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε συγκεκριμένα δρομολόγια κάνουν μία επίσκεψη σε όλες τις κοινότητες, σε όλους του απομακρυσμένους δήμους, όχι για να ελέγξουν αλλά για να δώσουν συμβουλές, για να επιλύσουν τα όποια μικρά, μεσαία ή ακόμα και μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των απομακρυσμένων περιοχών...

…Το δεύτερο, λοιπόν που κάναμε για να έχετε εσείς οι πολίτες εμφανή αστυνόμευση είναι ο Τοπικός Αστυνόμος, καινούριος θεσμός και αυτός…

Μέσω αυτής της διαδικασίας, εξοικονομήθηκαν ανθρώπινοι πόροι για να φτιάξουμε και εκεί που δεν είχαμε αστυνομικά τμήματα, αγαπητέ κ. Δήμαρχε και ήταν υποχρέωση της Πολιτείας, μετά της Κυβέρνησης και μετά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γιατί υπήρξε μία ενιαία και βασική αρχή, στο Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 «Περί ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών μας στην Περιφέρεια»…

…Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους συνέβαλλαν στο να είμαστε σήμερα εδώ, να κάνουμε τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κύριο Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας, να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Δήμου σε επίπεδο επιχειρησιακό που βοήθησαν κι εκείνα μέσα από τις προσπάθειές τους...»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπυρίδωνας Λάππας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Συντονιστής της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαος Ντίτορας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ιωάννης Σβάρνας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, Αντιπύραρχος Χρήστος Κοκώνης, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας, Αντισυνταγματάρχης Ηλίας Νάκος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, πρόεδροι των συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικού προσωπικού, της ένωσης απόστρατων αστυνομικών και πολίτες της περιοχής.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας, Ταξίαρχος Γεώργιος Αγάκος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σπηλιόπουλος, η Διοικητής του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Αστυνόμος Α’ Δέσποινα Μπάκαβου και το λοιπό αστυνομικό προσωπικό που θα το στελεχώσει.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του νέου Αστυνομικού Τμήματος και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με το Δήμαρχο της περιοχής, ενώ προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια Γαλαγάλα, για την πολύτιμη προσφορά στο νεοϊδρυθέν Αστυνομικό Τμήμα.


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 8:30 π.μ. . Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery