Επίσκεψη Ρώσου Εκπροσώπου στον Δήμαρχο Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη Ρώσου Εκπροσώπου στον Δήμαρχο Χαλκιδέων

Θέματα συνεργασίας σε τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και περιοχών της Ρωσίας, συζητήθηκαν στην διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη 22 Αυγούστου στο Δημαρχείο Χαλκίδας, ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης και ο Α’ σύμβουλος της Ρώσικης Πρεσβείας στην Αθήνα Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο.

Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Δημάρχου προς τον Ρώσο εκπρόσωπο, όταν συναντήθηκαν τον περασμένο Μάϊο, στις εκδηλώσεις για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο, στο Προκόπι Ευβοίας.

Κατά την συνάντησή τους στο Δημαρχείο, ο Χρήστος Παγώνης ενημέρωσε τον σύμβουλο της Ρώσικης Πρεσβείας για την ιστορία της Χαλκίδας και του Δήμου γενικότερα, τα θρησκευτικά μνημεία, τα αξιοθέατα αλλά και τα τοπικά προϊόντα που θα μπορούσαν να διοχετευθούν στην αγορά της Ρωσίας.

Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε πιθανή συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο,αρχής γενομένης από τις εκδηλώσεις εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία ανέλαβε να έρθει σε επαφή με το Πολιτιστικό Κέντρο της Ρώσικης Πρεσβείας για να καθορισθούν  λεπτομέρειες συνεργασίας σε πολιτιστικά θέματα. Επίσης, παρέστη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μπαντούνας.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μάλιστα ανέφερε ότι η περίοδος 2017-2018 έχει κηρυχθεί Έτος Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν δράσεις. Αυτές περιλαμβάνουν και επίσκεψη στην Χαλκίδα και την Εύβοια Ρώσων αρχισυντακτών μέσων ενημέρωσης, τον προσεχή Οκτώβριο.

Λίγο πριν την αναχώρηση του Ρώσου εκπροσώπου, ο Δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

  Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων  

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages