Πρόγραμμα Εορταστικών - Λατρευτικών συνάξεων Ι.Μ. Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πρόγραμμα Εορταστικών - Λατρευτικών συνάξεων Ι.Μ. Χαλκίδος

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
            Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί προεόρτια Ιερά Αγρυπνία ενόψει της επικείμενης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλλούν τα Εγκώμια έμπροσθεν του Ιερού Επιταφίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Καθίσταται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, ώρα 8:30 μ.μ.: Προεόρτιος ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, ώρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και στη συνέχεια Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), στην περιοχή «Σουβάλα», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Δευτέρα 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.
Τρίτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως.
Κατά τις ημέρες της πανηγύρεως (14 και 15 Αυγούστου), στον αύλειο χώρο του Ι. Παρεκκλησίου, θα πραγματοποιηθεί δωροέκθεση (μπαζάρ) από τις κυρίες της Ενορίας, για την ενίσχυση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων ανακοινώνεται ότι, χάριτι Θεού, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.
Ώρα ενάρξεως: 8.30 μ.μ.
Πέρας Θείας Λειτουργίας: 12.30 π.μ.
            Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλει η Χορωδία μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Τρίτη 15 Αυγούστου 2017), στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ, θα τελεσθεί στις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, θα ψαλλούν τα Εγκώμια για την Κοίμηση της Θεοτόκου και θα λιτανευθεί ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, σύμφωνα με την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στο ταπεινό, μα τόσο φιλόξενο Μοναστηράκι της Παναγίας μας, για να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας πάντων ημών.
Επ’ ευκαιρία, ανακοινώνεται ότι οι Παρακλήσεις του Δεκαπενταυγούστου στην Ι. Μονή Γοργοεπηκόου τελούνται κάθε απόγευμα στις 8.00 μ.μ.
 
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ
 Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι το πρωί της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2017,  θα τιμηθεί πανηγυρικά η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Στις 6.45 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία  και στις 8.20 π.μ. θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Κατά την διάρκεια της Ι. Πανηγύρεως, οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και τεμάχιο του Ι. Λειψάνου του Αγίου Τιμοθέου, το οποίο με ευλάβεια φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι, συν Θεώ, πανηγυρίζει με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα το Ιερό Προσκύνημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
·           Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, ώρα 8:00 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, με Επιτάφιο και Εγκώμια της Παναγίας μας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος.
·           Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια Λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Φανερωμένης, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.
·           Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος δεν θα ευρίσκεται τις ημέρες της Πανηγύρεως στη Νέα Αρτάκη, διότι προσεκλήθη επισήμως από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ και, συν Θεώ, θα Τον συλλειτουργήσει μαζί με τον Πατριάρχη μας, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου της Μικράς Ασίας.
Στη Θεία Λειτουργία έχουν προγραμματίσει να έλθουν και πολλοί κάτοικοι της Χαλκίδος και Νέας Αρτάκης, χάρη σε πρωτοβουλία των Ενοριών του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, οι οποίες διοργανώνουν τετραήμερη οδική προσκυνηματική εκδρομή.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Καθίσταται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι την Τρίτη 22 και 23 Αυγούστου 2017 πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Τρίτη  22 Αυγούστου 2017
Ώρα 7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,  στον οποίο θα προεξάρχει και θα ομιλήσει  ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, θα ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου Επιταφίου της Παναγίας μας.
Ώρα 9:10 μ.μ. Λιτάνευση του Επιταφίου στους δρόμους της Ενορίας.
Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
Ώρα 7:00 μ.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Κατά τις ημέρες του εορτασμού, στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού θα πραγματοποιηθεί δωροέκθεση (μπαζάρ) από τις κυρίες της Ενορίας.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages