Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας

Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας εγκαινίασαν χθες, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.
Οι εγκαταστάσεις είναι συνολικού εμβαδού πάνω από (3.200) τ.μ. και πληρούν τεχνικά όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές, ενώ έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και προϋποθέσεις καλύτερης εξυπηρέτησης για τους πολίτες.
Στα σημερινά εγκαίνια χοροστάτησε εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, Πρωτοσύγκελος - πατήρ Γεώργιος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Ανάργυρος Πατακάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λιθηρόπουλος, o Βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Βουλευτής Δράμας Δημήτριος Κυριαζίδης, εκπρόσωπος της Βουλευτή Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, οι Δήμαρχοι Δοξάτου, Παρανεστίου, Προσοτσάνης, Δημήτριος Δαλακάκης, Αλεξάνδρα - Μαρίνα Σωτηριάδου και Άγγελος Λύσσελης, αντίστοιχα και  η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας Χρυσάνθη Λαθήρα.
Παραβρέθηκαν ακόμα ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ., Στρατηγός Χρήστος Μανωλάς, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Πύραρχος, Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Κουκουβέτσιος, ο Διοικητής της 5ης Μοίρας Καταδρομών, Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Φωτεινόγλου, ο Διοικητής της 779 ΛΕΜ, Λοχαγός Ηλίας Ματζιρίδης, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των εταιριών «RAYCAP» και «ERGMACHINE», αστυνομικό προσωπικό και πολίτες της περιοχής.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Δράμας, Ταξίαρχος Γεώργιος Καϊπάκης, ο βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Πουρσανίδης και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Ροδόπης.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«……. Το συγκεκριμένο έργο είναι αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας πολλών ανθρώπων, της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, τοπικών αρχών και φορέων, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά.
Όλη αυτή η προσπάθεια υποδηλώνει το αμέριστο ενδιαφέρον της πολιτείας για τη διαρκή αναβάθμιση, τόσο των κτηριακών υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο της θέσεως του Αστυνομικού ως εργαζόμενου, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Σας διαβεβαιώνω ότι, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες θα ξεναγηθείτε αργότερα, πληρούν τεχνικά όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές και έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και προϋποθέσεις καλύτερης εξυπηρέτησης για τους πολίτες.…….
 
 
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στο χαιρετισμό του - μεταξύ άλλων - ανέφερε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου στέγασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, μιας και ο βασικός σκοπός μιας τελετής εγκαινίων, όπως της σημερινής, δεν είναι άλλος από το να δοθεί πανηγυρική έμφαση σε ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή ενός σημαντικού γεγονότος.
Και το γεγονός της μεταστέγασης του Επιτελείου και των Υπηρεσιών της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας είναι αναμφισβήτητα σημαντικό, καθώς αντανακλά στη ριζική βελτίωση της ποιότητας των κτιριακών υποδομών και των εργασιακών συνθηκών των μελών της αστυνομικής οικογένειας της Δράμας, και ως φυσικό επακόλουθο αυτών στην βελτίωση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο της σημερινής τελετής αναδεικνύεται κατά τρόπο απολύτως σαφή η αρμονική συμπόρευση της Πολιτείας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, του Δήμου Δράμας και της Ελληνικής Αστυνομίας σ΄ένα δρόμο ευθύνης, χρέους και προσφοράς προς την τοπική κοινωνία……...
…….Ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας λόγω της οικονομικής δυσπραγίας αποτελεί σημαντικό γεγονός η μείωση λειτουργικών εξόδων του εκτελούμενου προϋπολογισμού στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός το οποίο προέκυψε επικουρικά της βούλησης της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας να εξασφαλίσει την προστασία, την ασφάλεια και την πληρέστερη εξυπηρέτηση των κάτοικων της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής σε εξαιρετικά βελτιωμένες συνθήκες απ’ ότι στο παρελθόν.
Θα ήθελα ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό μου, στα πλαίσια της σεμνής τελετής του αγιασμού-εγκαινίων του νέου κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, κ. ΠΑΤΑΚΑΚΗ Ανάργυρο, τον Δήμαρχο Δράμας, κ. ΜΑΜΣΑΚΟ Χριστόδουλο, και βεβαίως τους κατοίκους της Δράμας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς την Ελληνική Αστυνομία. Μιας Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούμε και προσδοκούμε να είναι σύγχρονη, δημοκρατική, αποτελεσματική, εξωστρεφή στην κοινωνία, ανθρώπινη για τους πολίτες………...»

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης στον χαιρετισμό του - μεταξύ άλλων - ανέφερε:
«……..Είμαστε μπροστά σε ένα ευχάριστο γεγονός, αυτό των εγκαινίων του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας. Κουράστηκαν αρκετοί για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι τους πρέπει τιμή, σε όσες και όσους συνέβαλαν από την αρχή μέχρι σήμερα για να είμαστε όλες και όλοι εδώ για να εγκαινιάσουμε το συγκεκριμένο κτίριο…...
……….Εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης, μία σχέση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα πολίτη να κατανοήσει ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός, είναι όχι μόνο για την καταστολή, αλλά είναι δίπλα του στα καθημερινά του προβλήματα, συμπαραστάτης και αρωγός, να βοηθήσει στο ξεπέρασμα της όποιας δυσκολίας - του όποιου προβλήματος - συναντά κάθε μέρα ο Έλληνας πολίτης, όπου και εάν βρίσκεται, είτε σε μεγάλες πόλεις είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, σε χωριά και οικισμούς.……..
……….Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δημοσκοπήσεις, δηλαδή οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν το θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι πολύ υψηλά στην εκτίμηση και στην εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη. Αγγίζει το 70%, όταν άλλοι θεσμοί είναι πάρα πολύ πίσω και κάποιοι έχουν μονοψήφια ποσοστά. Αυτό καθιστά την Πολιτική και Φυσική ηγεσία ακόμα περισσότερο υπεύθυνους απέναντι σε αυτή την εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό κυρίες και κύριοι, το τελευταίο διάστημα με τον κ. Αρχηγό έχουμε κάνει ένα τεράστιο οδοιπορικό, έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Λέσβο……..
…..Το δεύτερο που επιδιώξαμε με τον κ. Αρχηγό να τονίσουμε με την παρουσία μας, είναι ότι προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε μικρή ή μεγάλη χρηματοδοτική ευκαιρία. Έτσι, μέσω του ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούμε και έχουμε σε εξέλιξη τρεις μεγάλους διαγωνισμούς για την προμήθεια οχημάτων και δικύκλων που τόσο πολύ ανάγκη τα έχει ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί και είναι χρυσή ευκαιρία να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως και  όλες τις άλλες Περιφέρειες, τους Περιφερειάρχες και τα Περιφερειακά Συμβούλια, γιατί ενέταξαν στις δράσεις και στα μέτρα του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 την Ελληνική Αστυνομία με αρκετά χρήματα……..
……..Όμως θα ήταν κρίμα και άδικο να μην ευχαριστήσω και τους Δήμους, τα Δημοτικά Συμβούλια  αλλά και τους Δημάρχους που πολλές φορές θέλοντας να ξεπεράσουν τους σκοπέλους, βαφτίζουν το ψάρι κρέας για να βοηθήσουν τις καθημερινές ανάγκες που έχει στη λειτουργία της η Ελληνική Αστυνομία……

…….Η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Θέλω να είστε απόλυτα σίγουροι  ότι όπως μέχρι τώρα η Ελλάδα, η Πατρίδα, αποτελεί ένα ασφαλή τόπο για τουριστικό προορισμό, έναν ασφαλή τόπο για οικονομική δραστηριότητα και επενδύσεις, αυτό θα προσπαθήσουμε Πολιτική και Φυσική ηγεσία με όλους τους μάχιμους ένστολους συνεργάτες, γυναίκες και άντρες, να κατοχυρώσουμε και να διασφαλίσουμε.……..
…….Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Περιφερειάρχη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη για την πολύτιμη βοήθεια τους, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τους παριστάμενους Βουλευτές που όλοι συνέβαλλαν έτσι ώστε να φτάσουμε σ’ αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Να είστε καλά, καλορίζικο.»
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Ανάργυρος Πατακάκης, οι Βουλευτές Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης και Δημήτριος Κυριαζίδης καθώς και ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα και τιμητικές πλακέτες από τον κ. Γενικό και τον κ. Αρχηγό, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας, στο Δήμαρχο Δράμας, στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και στην εκπρόσωπο της εταιρίας “Raycap”, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα χθες το πρωί ο κ. Γενικός με τον κ. Αρχηγό, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το Διευθυντή της, Ταξίαρχο Γεώργιο Γκράνα και το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή, ενώ ακολούθως μετέβησαν για προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

















*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages