Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με τους Διευθυντές των σχολείων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με τους Διευθυντές των σχολείων

Συνάντηση με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων είχε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με επιτελείο πολιτικών και υπηρεσιακών συνεργατών του.
Πρόκειται για συνάντηση με τον εκπαιδευτικό κόσμο, που καθιέρωσε από πέρυσι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου για την καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Στην τοποθέτηση του ο Χρήστος Παγώνης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει δώσει από την αρχή της θητείας της προτεραιότητα στο θέμα της εκπαίδευσης και ειδικότερα αυτό που αφορά στην εικόνα των σχολείων. Υπογράμμισε ότι την περίοδο 2016-2017 δόθηκε για τη βελτίωση της εικόνας των Δημοτικών Σχολείων το ποσό του 1 εκ. ΕΥΡΩ , ενώ το 2018 θα διατεθούν επιπλέον 800.0000€. Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα διδακτήρια που κατασκευάστηκαν από τις "Κτιριακές Υποδομές", όπως το 3ο-6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και τα Νηπιαγωγεία Ν. Αρτάκης, Λουκισίων και 23ο Χαλκίδας, διευκρινίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς την Κεντρική Διοίκηση για την επίλυση προβλημάτων, που δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητας του Δήμου Χαλκιδέων.

Όπως τόνισε, το ίδιο έκανε και για να προχωρήσει το έργο του Νέου Νοσοκομείου, αλλά και η αποκατάσταση της παραλίας Χαλκίδας. Μάλιστα υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του 2017 ο Δήμος θα έχει εξασφαλίσει σύγχρονο ενιαίο διδακτήριο για να στεγαστούν τα Ειδικά Σχολεία, όπως προβλέπει το Σχέδιο Νόμου.
Τέλος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται από τον Δήμο, για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στη Ν. Αρτάκη, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ΕΥΡΩ.

Στη συνέχεια μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Βασίλης Καθαροσπόρης, ο οποίος ανέφερε λεπτομερώς τις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα και αυτές που επίκεινται να γίνουν παρεμβάσεις. Διευκρίνισε δε, ότι πιθανότατα οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, αλλά ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κινηθεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του, κάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις υπερβάσεις.
Ανέφερε ακόμη ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν προϊόν προεργασίας που είχε γίνει το 2015 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία συνέταξε μελέτες και ιεράρχησε τις ανάγκες.
Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνα Κυριάκου Καλαμιώτη τόνισε ότι Δημοτική Αρχή, μέσω της Επιτροπής, θα είναι κοντά στα προβλήματα, έτσι ώστε οι Σχολικές Μονάδες να λειτουργούν απρόσκοπτα.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παριστάμενους Διευθυντές και η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση του Δημάρχου και των συνεργατών του, ότι οι παρεμβάσεις στα σχολεία θα συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Μάζης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μάνος Μπαλογιάννης και οι μηχανικοί του Δήμου που είναι επιφορτισμένοι με την τεχνική υποστήριξη των σχολείων.

                                                                                                                          Γραφείο Τύπου
                                                                                                                        Δήμου Χαλκιδέων 

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages