Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία Αγίου Νικολάου Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία Αγίου Νικολάου Χαλκίδος

Το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, επί τη μνήμη πολλών Αγίων, ιδιαιτέρως δε του Οσίου Φιλοθέου του Πρεσβυτέρου και θαυματουργού
Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν και αρκετοί Ιερείς, με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα Αρχιμ. Φιλόθεο Δέδε, Διευθυντή της Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και τον επίσης εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, με την συμμετοχή και πολλών ευσεβών χριστιανών.

Στην ομιλία του, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Όσιο Φιλόθεο, ως πρότυπο ζωής ανθρώπου, στον οποίον «επαναπαυόταν» ο Θεός, και προέτρεψε όλους τους χριστιανούς να αγωνίζονται διαρκώς την εφαρμογή του θελήματος του Θεού στη ζωή τους, ενώ ευχήθηκε και στους δύο εορτάζοντες πατέρες, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στην Εκκλησία «εν οσιότητι και δικαιοσύνη».
Την Ιερά Υμνολογία διηκόνησαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζη και κ. Δήμου Τσίμπου, ενώ οι Ιερές Ακλολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

















*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages