Τα επαγγέλματα που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2040 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τα επαγγέλματα που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2040

Το 2040, τα μωρά που γεννιούνται αυτή την περίοδο θα είναι στην αρχή της σταδιοδρομίας τους. Η αγορά εργασίας δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή σήμερα.

Από την άλλη, ο αυτοματισμός έχει ήδη εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, της εστίασης και του λιανικού εμπορίου και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αναδιαμορφώσει τελικά κάθε άλλη βιομηχανία.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι ότι εκατοντάδες επαγγέλματα σε τομείς όπως η περιβαλλοντική μηχανική και η συμβουλευτική για την ψυχική υγεία δεν θα έχουν εξαφανιστεί.

Και όσα επαγγέλματα εξαφανιστούν, θα υπάρξουν άλλα τα οποία θα τα αντικαταστήσουν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια πρόβλεψη του Institute for the Future (IFTF), το 85% των θέσεων εργασίας το 2030 δεν έχει ακόμη εφευρεθεί.

Δείτε παρακάτω ποιες θα είναι οι πιο καυτές θέσεις εργασίας του 2040:

"Εικονικός" διευθυντής καταστήματος

Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ηλεκτρονικά, αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν την ανθρώπινη σύνδεση. Σε έρευνα της Google, το 61% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας δήλωσε ότι καλεί μια επιχείρηση πριν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές. Και το 73% των καταναλωτών πιστεύει ότι οι διαδικτυακές διαφημίσεις «πρέπει να προβάλλουν μια μοναδική ιστορία», σύμφωνα με μελέτη της Adobe και του Edelman Berland.

Διαμεσολαβητής ρομπότ

Καθώς οι εταιρικές σχέσεις ρομπότ-ανθρώπων γίνονται πλέον πιο συνηθισμένες, προβλέπεται ότι θα προκύψουν επιπλοκές – οι οποίεςθα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιες εκπληκτικές δευτερεύουσες θέσεις εργασίας.

Ελεγκτής κυκλοφορίας drone

Με την Amazon και τη Google να δοκιμάζουν τρόπους για την παράδοση πακέτων μέσω drone, τα ανοίγματα των επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα είναι αναπόφευκτα. Μέχρι το 2040, η κίνηση των drone θα είναι τεράστια και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα εναέριας κυκλοφορίας παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι πιλότοι αεροσκαφών, σύμφωνα με το Flombaum.

Σχεδιαστής επαυξημένης πραγματικότητας

Ορισμένες βιομηχανίες, όπως το μάρκετινγκ και το λιανικό εμπόριο, έχουν ήδη προσλάβει σχεδιαστές AR προκειμένου να δημιουργούν διαδραστικές εμπειρίες για τους καταναλωτές. Μέχρι το 2040, οι μηχανικοί, οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές που εργάζονται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα αποτελούν ένα καυτό εμπόρευμα στην αγορά εργασίας.

πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages