Περιοδεία του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Περιοδεία του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Οργάνωση Μελών Χαλκίδας
Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, επισκέφτηκε  την Χαλκίδα ο σ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Δημήτρης Παπαδημητρίου, στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση  για την οικονομική,  παραγωγική και κοινωνική Ανασυγκρότηση της χώρας.
Η επίσκεψη αυτή είναι ενταγμένη στους στόχους και δράσεις του  2ου Αναπτυξιακού Συνέδριου στην Στερεά Ελλάδα, που έγινε στην Λαμία στις αρχές του Ιουλίου.
•    Στην επίσκεψη που έγινε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Εύβοιας και στην συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Μώρο και μέλη  του Δ.Σ., συζητήθηκαν κυρίαρχα τα θέματα των κόκκινων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα δάνεια των πυρόπληκτων και η εκκαθάριση της συνεταιριστικής Τράπεζας της Εύβοιας. Ο Υπουργός τους εξήγησε τον μηχανισμό του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την ρύθμιση των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων. Επίσης δεσμεύτηκε για διαμεσολάβηση στην Τράπεζα της Ελλάδας για επιτάχυνση της εκκαθάρισης της συνεταιριστικής Τράπεζας.
•    Στην συνέχεια έγινε η επίσκεψη στο Διοικητήριο και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς, κ. Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, κ Σπανό και τον Δήμαρχο Χαλκίδας, κ. Παγώνη. Στην συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα των έργων υποδομής στον νομό και οι προτεραιότητες που η κυβέρνηση έχει βάλει, στα πλαίσια της πολιτικής της για δίκαιη ανάπτυξη. Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Χαλκίδας έβαλε το ζήτημα των παραλιακών ζωνών που ανήκουν σε άλλους φορείς.
•     Ακολούθησε η επίσκεψη στο κλειστό εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ, στο Βασιλικό. Έγινε συνάντηση και συζήτηση με τον εκκαθαριστή της επιχείρησης, παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στην επιτροπή εκκαθάρισης και των προέδρων του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου. Στην περιήγηση που ακολούθησε, στους χώρους του εργοστασίου ενημερώθηκε για την κατάσταση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.  Είδε το λιμάνι και πήρε τις πληροφορίες των δυνατοτήτων του. Τελειώνοντας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιο και συζήτησε μαζί τους. Τους εξήγησε ότι βασικό μέλημα της Κυβέρνησης, είναι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά  τους, οι δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσα από την διαδικασία της δίκαιης ανάπτυξης.
•    Στην επίσκεψη στο εργοστάσιο ELBISCO (πρώην Αλλατίνη) συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, ο οποίος του ανέπτυξε το επιχειρησιακό πρόγραμμα της επιχείρησης και τις προγραμματισμένες επενδύσεις, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Του εξήγησε το πλάνο της εξωστρέφειας της εταιρίας προς χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και της Μέσης Ανατολής. Ο Υπουργός τους πληροφόρησε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υποστηρίζουν τις επενδύσεις και τις δομές που βοηθούν στην εξαγωγική δραστηριότητα.  Στο τέλος συναντήθηκε με το Σωματείο των Εργαζόμενων, όπου άκουσε τις παρατηρήσεις τους.
•    Η τελευταία  προγραμματισμένη επίσκεψη έγινε στο κλειστό εργοστάσιο "Ελληνικά Σωληνουργία ΑΕ" πρώην «Τσαούσογλου». Συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων, εργαζόμενους και την εκκαθαρίστρια της εταιρίας. Συζητήθηκαν τα ζητήματα των υπέρογκων χρεών της Εταιρίας και η πορεία της εκκαθάρισης, που καθυστερεί λόγω των δικαστικών διαδικασιών. Του εξηγήθηκε η διαδικασία της παραγωγής, το τελικό προϊόν και οι πιστοποιήσεις για την χρήση του. Ο Υπουργός  αφού ενημερώθηκε, είπε ότι θα πρέπει να τελειώσει με γρήγορους ρυθμούς η εκκαθάριση της επιχείρησης για να προχωρήσει η εξεύρεση επενδυτή για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, αν αυτό είναι εφικτό.
•    Η επίσκεψη στην Πόλη της Χαλκίδας, έκλεισε με επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας, όπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού του ανέλυσε το επιχειρησιακό σχέδιο για  το επόμενο διάστημα.
Τον Υπουργό συνόδεψαν στην περιοδεία του οι Βουλευτές της Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ. Γ. Ακριώτης, Ζ. Λιβανίου και Α. Πρατσόλης. Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ν. Σιόλιας- Συντονιστής, Γ. Παπασωτηρίου – Αναπλ/της Συντονιστής και Κ. Παππάς – μέλος της Γραμματείας
Χαλκίδα 10 Οκτωβρίου 2017
Από το Γραφείο Τύπου
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages