Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΟΚΑΝΑ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΟΚΑΝΑ

Σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2017, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με αντιπροσωπεία του ΟΚΑΝΑ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, η κα Ελένη Κερασιώτη, υπεύθυνη για την υλοποίηση του διμερούς Πρωτοκόλλου, η κα Ευγενία Σταθακοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων και Χρηματοδότησης και ο κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλου, στέλεχος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Εποπτείας του ΟΚΑΝΑ.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κούμπουλας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος.

Συζητήθηκαν τρόποι για την ενίσχυση της ήδη καλής και γόνιμης συνεργασίας στον τομέα της αντιμετώπισης του πολυσύνθετου προβλήματος των ναρκωτικών και αναλύθηκαν θέματα που περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2016 (σχετικό Δελτίο Τύπου).

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν:

•    στη διεύρυνση του προγράμματος επιμόρφωσης στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρακτικές ήπιας αστυνόμευσης των εξαρτημένων συνανθρώπων μας, μέσω στοχευμένων ενημερώσεων- διαλέξεων στις Αστυνομικές Σχολές,
•    στην ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων, σε επίπεδο επικράτειας για την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού των υπηρεσιών πρώτης γραμμής του Σώματος,
•    στην ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας με τις υπηρεσίες Άμεσης Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ και
•    στην επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας με τα κατά τόπους Κέντρα Πρόληψης που εποπτεύονται από τον ΟΚΑΝΑ.

Ο κ. Γενικός και ο κ. πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ συμφώνησαν, ότι η μέχρι τώρα υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας έχει θετικό πρόσημο ενώ θα καταβληθεί και από τις δύο πλευρές κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος προς όφελος της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages