Πολιτικές δραστηριότητες Γ. Μανιάτη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πολιτικές δραστηριότητες Γ. Μανιάτη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ.
«Κάλεσα για τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των πολιτών»
Μαζί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα επισκέφθηκε:
1. Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άμφισσας και συζήτησε για «τα θέματα των αγροτών και ιδιαίτερα τα θέματα του ελαιώνα Άμφισσας της παραγωγής και μεταποίησης της ελιάς».
2. Το Νοσοκομείο Άμφισσας όπου με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συζήτησε «όλα τα θέματα που απασχολούν την υγεία σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η Φωκίδα».
3. Τον Δήμαρχο Δωρίδας και το Δημοτικό Συμβούλιο στην Έδρα του Δήμου στο Ευπάλιο όπου «ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις για την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα για τα θέματα που σχετίζονται με το φράγμα του Μόρνου. Κάλεσα σε όλες τις συναντήσεις για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των πολιτών ώστε πέρα από την επιλογή του νέου αρχηγού το νέο προοδευτικό Κίνημα να είναι πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
«Τόνισα την ανάγκη αποκέντρωσης και μεταφοράς αρμοδιοτήτων και πόρων για να γίνει η Περιφέρεια μοχλός ανάπτυξης»
«Επισκέφτηκα για να υποστηρίξω την υποψηφιότητα μου την Αιτωλοακαρνανία όπου συζήτησα»:
1. «Με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και πολίτες στο Μεσολόγγι την άμεση ανάγκη για τη δημιουργία του Νέου Κινήματός μας και την ανησυχία των μελών για πάση θυσία διατήρηση της ενότητας του χώρου από τους επικεφαλής την επόμενη μέρα των εκλογών. Για μένα, όπως και για τους άλλους υποψηφίους, αυτό αποτελεί τη βασική πολιτική και ηθική δέσμευση από τη στιγμή της συμμετοχής μας στην διαδικασία».
2. «Με την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες τα θέματα της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και των υποδομών της περιοχής. Τόνισα την ανάγκη της αποκέντρωσης και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων και πόρων για να γίνει η Περιφέρεια μοχλός ανάπτυξης της χώρας».
3. «Το Παράρτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αιτωλοακαρνανίας όπου συζητήσαμε για την πρόταση μου για την «πράσινη» οικοδομή και τα θέματα των υποδομών της περιοχής, λιμάνι Αστακού, Οδικός Άξονας σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, Άκτιο αλλά και τον ορυκτό πλούτο της περιοχής, ώστε να μπεί σε αναπτυξιακή πορεία σύμφωνα με τις δυνατότητές της».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
«Ανάταξη της Παράταξης και πώς πρέπει να οργανωθεί το νέο προοδευτικό Κίνημα»
Στην ομιλία του στο Αγρίνιο ανέπτυξε τι επιδιώκει με την υποψηφιότητα του για Πρόεδρος για το νέο Κίνημα. Μοιράστηκε την πρότασή του για:
1. «Την ανάταξη της Παράταξης και το πώς θα πρέπει να οργανωθεί το νέο προοδευτικό Κίνημα για να κερδίσει τους πολίτες και να κάνει την παράταξη πρωταγωνιστή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας».
2. «Τους τέσσερις βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της χώρας. Τον ορυκτό πλούτο, τη δημόσια περιουσία, το επιτελικό κράτος και τη νέα γενιά και τα Πανεπιστήμια».
3. «Ζήτησα με κάθε τρόπο την ενίσχυση της προσπάθειας και τη συμμετοχή στις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία δίνοντας ισχυρό  μήνυμα για το αύριο έτσι που η Παράταξη να γίνει πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ & ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους πολίτες την επόμενη μέρα του νέου κοινωνικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς και τις θέσεις του για Πρόεδρός του, ο Γιάννης Μανιάτης θα επισκεφθεί την Εύβοια και την Κορινθία.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την πόλη της Χαλκίδας.
Την Τρίτη Κυριακή 24 Οκτωβρίου το πρωί θα επισκεφθεί το Ξυλόκαστρο, αμέσως μετά την Κόρινθο και το απόγευμα τη Νεμέα.

Ακολουθεί ήδη εκδοθέν Δελτίο Τύπου για συνέντευξη Γ. Μανιάτη στην τηλεόραση «Ε» και τη Φαίη Μαυραγάνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι ηγεσίες τόσο της ΔΗΣΥ όσο και του Ποταμιού ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν»
«το σχόλιο Καμίνη περί lifestyle, είναι ανεπίτρεπτο»
«ο δήμαρχος Αθηναίων εννοεί να είναι επικεφαλής μερικής απασχόλησης»

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση «Ε» και τη Φαίη Μαυραγάνη εξήγησε πως «οι ηγεσίες τόσο της ΔΗΣΥ όσο και του Ποταμιού ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν και αυτό είναι, η στασιμότητα της ΔΗΣΥ στο 7% και η κατάρρευση του Ποταμιού στο 1,5%», διαμηνύοντας για μιά ακόμη φορά την «ανάγκη αλλαγής στην ηγεσία της Προοδευτικής Παράταξης».

Παρεμβαίνοντας στην κόντρα Θεοδωράκη-Καμίνη σημείωσε πως το «σχόλιο περί lifestyle, είναι ανεπίτρεπτο» και ότι αν υπάρχει σύγκρουση αυτή θα έπρεπε να είναι για θέσεις, για απόψεις. Σε σχέση δε με παλαιότερη δήλωση του δημάρχου ο Γ. Μανιάτης δήλωσε ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων εννοεί να είναι επικεφαλής μερικής απασχόλησης, αφού έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διατηρήσει και τη θέση του στο δήμο. Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να είναι κάθε μέρα πλάι στον πολίτη και στη Βουλή».

Ερωτηθείς για τους κινδύνους που διατρέχει η ενότητα του νέου Προοδευτικού Κινήματος λόγω των προεκλογικών εντάσεων ο Γ. Μανιάτης σημείωσε πως γι΄αυτούς του λόγους προτείνει «την ενοποίηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ΔΗΣΥ και Ποταμιού, με Πρόεδρο τον εκλεγέντα επικεφαλής ο οποίος θα πρέπει να είναι βουλευτής». «Μιλάτε στον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας που κατέληξε στη δημιουργία της ΔΗΣΥ, το καλοκαίρι του ‘15» σημείωσε για να καταδείξει την πίστη του στην ενότητα.
Αναφορικά με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο Γ.Μανιάτης εξήγησε πως το νέο Προοδευτικό Κίνημα δεν θα είναι συμπλήρωμα ούτε του Τσίπρα ούτε του Μητσοτάκη.
«Στόχος στις εκλογές είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε ο νέος φορέας να αναδειχθεί στην κυρίαρχη δύναμη του προοδευτικού χώρου» επεσήμανε για να εκτιμήσει πως « είναι απολύτως ρεαλιστική η επιδίωξη για ποσοστό 15-17%» και να χρεώσει στην νυν ηγεσία το γεγονός ότι δεν έχει επιστρέψει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι αποτυχία της ηγεσίας της ΔΗΣΥ το 7%.»
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος τόνισε πως «η Δημοκρατική Παράταξη είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο ή θα τον ανακτήσει ή αν είναι συμπλήρωμα δεν πρέπει να υπάρξει» διεμήνυσε και έθεσε ως στόχο την ήττα του Τσίπρα στις επόμενες τις εκλογές και στις μεθεπόμενες του Μητσοτάκη».
Ερωτηθείς για την ανάγκη ανανέωσης, σημείωσε πως «υπάρχει ανάγκη και για νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα αλλά κυρίως χρειάζεται νέα ηγεσία με γνώση, εμπειρία, έργο, αποτελεσματικότητα και πάνω απ’ όλα αξιοπιστία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages