Ξεκίνησε στη Χαλκίδα το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής απορριμμάτων στην πηγή - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ξεκίνησε στη Χαλκίδα το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής απορριμμάτων στην πηγή

Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, με την τοποθέτηση κάδων με το σύστημα Fbin, ξεκίνησε ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, τοποθετήθηκαν από δύο ζευγάρια κάδων στην οδό Μακαρίου της Χαλκίδας, ήτοι δύο πράσινοι κάδοι για τα σύμμεικτα απορρίμματα και αντίστοιχοι μπλε για τα ανακυκλώσιμα. Μεταξύ των κάδων υπάρχει θέση για την τοποθέτηση χάρτινων συσκευασιών μεγάλου μεγέθους.
Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου, είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ είτε πιέζοντας το πλήκτρο δίπλα από τον κάδο είτε μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αμαξίδια, εξασφαλίζοντας πέραν της εύκολης χρήσης, μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Επιπρόσθετα, οι συγκριμένοι κάδοι διαθέτουν σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένα στο καπάκι, με φίλτρο ενεργού άνθρακα. Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον, αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V.

Τη διαδικασία τοποθέτησης του νέου συστήματος παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων και Αντιπρόεδρος του  Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Καθαροσπόρης, ο οποίος ζήτησε τη συμβολή όλων, προκειμένου το πιλοτικό πρόγραμμα να έχει επιτυχία, έτσι ώστε να επεκταθεί. 

        

    Γραφείο Τύπου
  Δήμου Χαλκιδέων


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages