Με στόχο να δοθούν λύσεις συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με στόχο να δοθούν λύσεις συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Λιβανίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Εύβοιας μες τη συμμετοχή του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, του Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης  εκπρόσωπος  της Άτταλης, γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Πούρνου, γονείς μαθητών του Ειδικού Σχολείου Χαλκίδας, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.
Τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη των Υπουργών  ήταν:
1.    Δημοτικό Σχολείο Άτταλης Εύβοιας. Ενώ υπάρχει επαρκής αριθμός παιδιών το δημοτικό σχολείο δεν λειτουργεί. Αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της Άτταλης είναι να επαναλειτουργήσει το σχολείο.
2.    Δημοτικό Σχολείο Πούρνου. Μέχρι πέρυσι το σχολικό συγκρότημα λειτουργούσε ως παράρτημα άλλου δημοτικού σχολείου. Την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν λειτουργεί ούτε το παράρτημα παρά τον επαρκή αριθμό παιδιών.
3.    Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας   αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα το οποίο συνοπτικά περιγράφεται ως εξής: Το σχολείο κατασκευάστηκε ως σχολείο γενικής και όχι ειδικής αγωγής, συστεγάζεται με νηπιαγωγείο για το οποίο ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έχει ζητήσει τη μεταστέγαση ώστε να απελευθερωθούν χώροι διδασκαλίας. Έχει κατατεθεί και εξώδικη διαμαρτυρία για τα γενικότερα προβλήματα.
4.    Η διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης ΕΠΑΛ Κονιστρών.
Ο Υπουργός Παιδείας κατέστησε σαφές ότι κύριο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι η ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της προάσπισης  των συμφερόντων των παιδιών. Δεσμεύτηκε να εξετάσει κάθε δυνατότητα άμεσα και να δώσει οριστικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages