Πέρας των φετινών εκδηλώσεων των Δημητρίων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πέρας των φετινών εκδηλώσεων των Δημητρίων

Η Χαλκίδα κατευόδωσε την Ιερά εικόνα της Μεγάλης Παναγιάς και την συνόδευε μέχρι την Θήβα.
 Το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου 2017, με κάθε επισημότητα η Τοπική Εκκλησία, υπό τους ήχους της ψαλμωδήσεως του «Άξιον εστί», κατευόδωσε την Ιερά Εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου, της Μεγάλης Παναγίας από την Θήβα, η οποία φιλοξενήθηκε επί δεκαήμερο στην Πόλη μας, για τις Εκδηλώσεις των ΚΕ΄ Δημητρίων 2017.
Κατά την πορεία επιστροφής της Ι. Εικόνος στην Θήβα, συν΄δευσαν το πολύτιμο Κειμήλιο της Πίστεως 100 Χαλκιδείς, με επί κεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Μόλις η Ιερά Πομπή έφθασε στη Θήβα, έγινε ωραιότατη υποδοχή και μάλιστα υπό βροχήν, από ευσεβείς Ενορίτες του Ι. Ναού Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητριου Θηβών, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Θηβών και Προϊσταμένου του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Τουλουμάκου και ακολούθησε Λιτανεία μέχρι τον Ιερό Ναό.

Κατόπιν εψάλη ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, μετά το πέρας  του οποίου ο π. Γεώργιος διεβίβασε τις ευχές και τις ευχαριστίες του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον άγιο Θηβών και τον π. Γεώργιο για την μεγάλη ευλογία που έφεραν στη Χαλκίδα.
Ο π. Γεώργιος και οι συνεργάτες του παρέθεσαν κέρασμα σε όλους τους εκ Χαλκίδος προσκυνητές στο ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας και στη συνέχεια όλοι επέστρεψαν στη Χαλκίδα, κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από την συναναστροφή τους με τους εν Θήβαις αδελφούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages