Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, με θέμα:
 «Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης
Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης
Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών, φορέων και συλλόγων του Νομού Ευβοίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, εκδήλωση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στη Χαλκίδα, με θέμα: «Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.












Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θέμα της οποίας είναι η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος.

Όπως γνωρίζετε, οι συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων είναι ιδιαίτερα σοβαρές τόσο για τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτά, όσο και για τις οικογένειές τους αλλά και ευρύτερα για την κοινωνία μας…

…Στο πλαίσιο αυτό, μία από τις βασικές μας προτεραιότητες, ως Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια για την βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, την ενημέρωση των πολιτών, την απόκτηση κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Στόχος μας είναι η μείωση του αριθμού και της σοβαρότητας των οδικών ατυχημάτων και η αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς, η οποία συνδέεται με αλλαγή στάσεων για τις επικίνδυνες συμπεριφορές οδήγησης.

Οφείλουμε όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ευθύνη όλων μας να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σκεφτόμαστε πάντα πως μία δική μας αμέλεια, μία δική μας έλλειψη προσοχής, ή ακόμη χειρότερα η επιλογή μίας επιθετικής και μη υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς, μπορεί να επιφέρει τρομακτικές συνέπειες σε εμάς τους ίδιους, τους συνεπιβάτες, αλλά και τους συναθρώπους μας…

…Κλείνοντας την δική μου τοποθέτηση, θεωρώ απαραίτητο να τονίσω ότι είναι επιτακτική ανάγκη, η κυκλοφοριακή αγωγή να γίνει συνείδηση όλων μας. Άλλωστε η βασικότερη παράμετρος που αντικατοπτρίζει την σωστή και συνετή οδική συμπεριφορά, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Η γνώση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση και εφαρμογή τους, αποτελεί τον καλύτερο κώδικα αυτοπροστασίας και ασφάλειας της ίδιας μας της ζωής.

Σας ευχαριστώ πολύ».


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης, o Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Αργύρης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας – Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κκ. Χρυσόστομος, ο πρώην Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτριος Προκοπίου, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψαθάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Νικολιδάκης, Αξιωματικοί
Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων και Συλλόγων, καθώς και Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων.

Τις θεματικές ενότητες ανέπτυξαν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Κουκουβίνος, ο Υπαστυνόμος Α’ Δημήτριος Αναστασίου της ιδίας Υπηρεσίας, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Οχημάτων Νομού Ευβοίας & Βοιωτίας, Παναγιώτης Αλεξίου, καθώς και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ", κα Βάσω Μυλωνά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε απόσπασμα - ντοκιμαντέρ για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, σε συνεργασία με την σκηνοθετική - θεατρική ομάδα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.

Επίσης χθες πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας εθελοντική αιμοδοσία.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών, φορέων και συλλόγων του Νομού Ευβοίας.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages