Εξαρθρώθηκαν δύο (2) οργανωμένα κυκλώματα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξαρθρώθηκαν δύο (2) οργανωμένα κυκλώματα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά (10) ημεδαποί, μέλη των κυκλωμάτων, μεταξύ των οποίων και τα «αρχηγικά» στελέχη
Επιπλέον, συνελήφθη ένας ημεδαπός προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη αλλοδαπό μέλος
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται (5) επιπλέον άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, κατά τη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν περίπου (23) κιλά κάνναβης και (10) δενδρύλλια κάνναβης 
Επίσης κατασχέθηκαν μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, όπλα, ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια, ανιχνευτής μετάλλων, κροτίδες, αδασμολόγητος καπνός, (2.480) ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων κ.α.
Τα μέλη και των δύο οργανώσεων είχαν διακριτούς ρόλους, ενεργούσαν πάντα κατ’ εντολή των «αρχηγών» τους, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη φρασεολογία, προκειμένου να προσδιορίσουν το είδος και την ποσότητα των ναρκωτικών

Οι ομάδες συνδέονται μεταξύ τους, καθώς το η μία εξ αυτών, αποτελούσε μία εκ των «πηγών» προμήθειας ποσοτήτων κάνναβης για την άλλη, ενώ και οι δύο καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε περιοχές της Φθιώτιδας
Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) οργανωμένα κυκλώματα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, σε δεκάδες χρήστες σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (30-11-2017) το πρωί, συνελήφθησαν σε περιοχές της Λαμίας και της Αθήνας, συνολικά δέκα (10) ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 37 έως 59 ετών, μεταξύ των οποίων και τα «αρχηγικά» στελέχη αυτών.
Επιπλέον, συνελήφθη ένας 67χρονος ημεδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε προμήθευε το ένα από τα δύο κυκλώματα με ποσότητες κάνναβης, ενώ ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη μέλος τους, 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς όλων των Ομάδων του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων Αταλάντης & Στυλίδας Φθιώτιδας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, για τις ανάγκες τις οποίας χρησιμοποιήθηκε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
•    (22) κιλά και (676,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
•    (10) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος,
•    (4) ζυγαριές ακριβείας,
•    (1) κυνηγετικό όπλο,
•    (1) αεροβόλο όπλο με διόπτρα,
•    (1) ξιφίδιο & (1) στιλέτο,
•    (75) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
•    (1) ανιχνευτής μετάλλων,
•    (45) κροτίδες,
•    (356) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
•    το χρηματικό ποσό των (2.480) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και
•    πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Η πλήρης αποδόμηση των εγκληματικών οργανώσεων, επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Όσο αφορά στην οργάνωση και τη λειτουργία τους και οι δυο εγκληματικές οργανώσεις διέθεταν ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση. Συγκεκριμένα τα μέλη λειτουργούσαν πάντα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των «αρχηγών» τους, ενώ είχαν διακριτούς ρόλους και χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη φρασεολογία, προκειμένου να προσδιορίσουν το είδος και την ποσότητα των ναρκωτικών.
Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς όπως προέκυψε το τελευταίο δίμηνο, διακινήθηκαν συνολικά και από τις δύο ομάδες, (8) κιλά & (240) γραμμάρια κάνναβης, με προσδοκώμενο όφελος τουλάχιστον (25.218) ευρώ.
Αναλυτικότερα:
Η 1η εγκληματική οργάνωση, συγκροτήθηκε από 55χρονο ημεδαπό, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2017, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τα πέντε (5) μέλη της ομάδας του.
Όπως προέκυψε ο 55χρονος μαζί με ένα εκ των μελών του, καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης, ενώ επιπλέον προμηθευόταν ποσότητες κάνναβης και από άλλες «πηγές», προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών – χρηστών του, τις οποίες απέκρυπτε σε οικία και αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, σε περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.
Η 2η εγκληματική οργάνωση, είχε συστηθεί από έναν 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τρία από τα μέλη του, ενώ αναζητείται και ο 39χρονος συνεργός τους, που είχε αναλάβει τη διακίνηση της κάνναβης, στην περιοχή της Αττικής.
Όπως προέκυψε ο 48χρονος και ο συνομήλικος άμεσος βοηθός του και μέλος της ομάδας, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας, μέσω των οποίων εξασφάλιζαν τις αναγκαίες ποσότητες κάνναβης, που χρειαζόντουσαν για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών – χρηστών τους.
Τα δύο κυκλώματα συνδεόταν μεταξύ τους, καθώς ο 48χρονος βοηθός του 2ου κυκλώματος, προμήθευε με ποσότητες κάνναβης, το «αρχηγικό» στέλεχος του 1ου κυκλώματος.
Τα μέλη των κυκλωμάτων αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, κροτίδων, τελωνειακού κώδικα και προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον πέντε (5) ημεδαποί, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 44 έως 57 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Πρόκειται για έναν προμηθευτή, ομοίως της 1ης εγκληματικής οργάνωσης και τέσσερα (4) άτομα, τα οποία αγόραζαν ποσότητες κάνναβης από τις εν λόγω ομάδες, με σκοπό την περαιτέρω μεμονωμένη διακίνησή τους.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages