Χριστουγεννιάτικη γιορτή του γηροκομείου (Μ.Φ.Η.) της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του γηροκομείου (Μ.Φ.Η.) της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα στο χώρο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη από ετών Χριστουγεννιάτικη Εορτή, αφιερωμένη στους απόμαχους γέροντες της Χαλκίδας. Μια ζεστή και άρτια οργανωμένη εκδήλωση με συντελεστές απόλυτα εναρμονισμένους στο έργο του Ιδρύματος.
Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο και Πρόεδρος του Ιδρύματος, τον οποίον συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου – Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και άλλοι Κληρικοί, μαζί με μέλη του Δ. Σ. του Ιδρύματος.
Την εορτή άνοιξε με την εισαγωγική προσφώνηση του ο π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και αναφέρθηκε στο έργο προσφοράς του Γηροκομείου, το οποίο είναι άλλη μια έκφανση της ποιμαντικής μέριμνας της Τοπικής Εκκλησίας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, κάνοντας αναφορά στην ιστορία, στην προσφορά αλλά και στις ανάγκες του Γηροκομείου, για το οποίο σήμερα φροντίζουν τα μέλη του Δ.Σ., ο Διευθυντής π. Συμεών αλλά και το φιλότιμο ενδιαφέρον τόσο του προσωπικού, όσο και των εθελοντών, δωρητών και όλων των πιστών που με τον οβολό τους, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας συνεχίζει να θεραπεύει τις ανθρώπινες ανάγκες.
     Την εκδήλωση λάμπρυναν με χορούς, κάλαντα και τραγούδια μαθητές και καθηγητές του ΩΔΕΙΟΥ ΜΑΡΣΥΑΣ και του πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδος Τ' ΑΛΩΝΑΚΙ.
     Ο χώρος του Γηροκομείου από πολύ νωρίς ήταν ασφυκτικά γεμάτος, αφού η προσέλευση των Χαλκιδέων στην Εορτή αλλά και η ανταπόκριση τους στο Φιλανθρωπικό Bazaar ήταν συγκινητικά μεγάλη, κάτι που αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι της Πόλεώς μας σέβονται τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή και τιμούν και συντρέχουν το έργο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages