Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Πειραιά με το Υπουργείο Ναυτιλία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Πειραιά με το Υπουργείο Ναυτιλία

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Πειραιά με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σημαντικό βήμα για την ευρύτερη και στο μέγιστο βαθμό αποτελεσματική  συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αποτελεί το μνημόνιο που υπέγραψαν την Δευτέρα 11.12.2017  ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρύτανης Καθηγητής Άγγελος Κότιος
.Το μνημόνιο προβλέπει την από κοινού συνεργασία και  δράση του Πανεπιστημίου Πειραιά με τις Σχολές που ανήκουν ή εποπτεύονται από το ΥΝΑΝΠ,  δημιουργεί μία ουσιαστική και στερεή βάση για το σκοπό αυτό , θεσμοθετεί έναν σημαντικό πυλώνα της εκπαιδευτικής και όχι μόνον πολιτικής του Υπουργείου και αποτελεί δυνατότητα  παραγωγής έργου με κέρδη και οφέλη όχι μόνον για αμφότερους τους  συνεργαζόμενους πολιτικούς και πανεπιστημιακούς φορείς, αλλά και τον Πειραιά και την χώρα μας εν γένει.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε μεταξύ άλλων «Θεωρώ ότι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα συνδεθεί όσο θα μπορούσαν με την παραγωγή της χώρας. Θα μπορούσαν να παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στο να αναβαθμιστεί η παραγωγική δυνατότητα της χώρας. Η σχέση λοιπόν αυτών των δύο φορέων, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Πειραιά και των φορέων που έχουν σχέση με τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη, τη ναυτική  εκπαίδευση και τους άλλους σχετικούς, με το υπουργείο τομείς. Αυτή η συνεργασία θα αποτυπωθεί τώρα στο μνημόνιο που υπογράφουμε»
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Άγγελος Κότιος επεσήμανε : «Αποστολή του πανεπιστημίου δεν είναι να παράγει μόνο γνώση και επιστημονικό έργο, είναι και να προσφέρει στην κοινωνία και να βοηθήσει στην παραγωγή και στη δημόσια διοίκηση. Θεωρώ ότι το υπουργείο αυτό έχει στις πλάτες του έναν από τους πιο δυναμικούς και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας, με πολλές προοπτικές. Έχει τον πιο δύσκολο χώρο της ελληνικής επικράτειας, που είναι  τα νησιά και ο παράκτιος χώρος. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να στηρίξουμε το υπουργείο στις πολιτικές τουΑπό την τριβή μας με τις υποθέσεις του υπουργείου, έχουμε να κερδίσουμε και σε ερευνητικό επίπεδο και σε διδακτικό, να τροφοδοτήσουμε τη διδασκαλία.  Θεωρώ λοιπόν, ότι έχουμε αμοιβαία οφέλη ως δύο δημόσιοι φορείς να συνεργαστούμε»
  Στους τομείς συνεργασίας είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και προγραμμάτων, αλλά και η υποβολή ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων σε επιστημονικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Το μνημόνιο προβλέπει ακόμα συνεργασία για την εκπόνηση μελετών και ειδικών εκθέσεων από ομάδες του Πανεπιστημίου, για τη συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ημερίδων και συνεδρίων, καθώς και για τη συμμετοχή σπουδαστών σε σεμινάρια εκμάθησης, δια βίου μάθησης, σε προγράμματα e-learning, αλλά και στην ανάπτυξη μαθημάτων εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου (distance learning). Το Πανεπιστημίο Πειραιώς με τη σειρά του θα στηρίζει τη ναυτική εκπαίδευση και τις σχετικές Σχολές που εποπτεύονται από το ΥΝΑΝΠ. Επιπλέον, επιτυγχάνεται εγκαθίδρυση ευρύτερων παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο μερών.
Στην υπογραφή του μνημονίου το ΠΑ. ΠΕΙ. πέραν του πρυτάνεως εκπροσώπησαν και οι αντιπρυτάνεις καθηγητές Γρηγόριος Χονδροκούκης,  Μάρκος Κούτρας και Παντελής Παντελίδης .

Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages