Η πανήγυρις του αγίου Σπυρίδωνος στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η πανήγυρις του αγίου Σπυρίδωνος στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, πλαισιούμενος και από άλλους Κληρικούς της Χαλκίδος και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, αλλά και Κληρικούς από την γειτονική Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.
            Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Νικόλαος Καπνίσης, πλαισιούμενος από Χορό Ιεροψαλτών, ενώ, πριν την Απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο του Ναού π. Ιωάννη Γκρινιάρη, ο οποίος με πιστότητα και αγάπη εργάζεται στην Άμπελο της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Πριν την Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγίου ανά τας οδούς της Ενορίας, τα πολλά παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας έψαλλαν θαυμασιώτατα εκκλησιαστικούς Ύμνους και Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.
            Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Σπυρίδωνος, της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργούντων του
Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη - Εφημέριου της Ενορίας και των Διακ. Νικολάου Προμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα, ενώπιον πλήθους εκκλησιάσματος, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.
            Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ενώ πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου – Αντιδήμαρχος Ληλαντίων και κ. Αλέξανδρος Βουρής, διαβάστηκε η Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κτήτορα του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνα Πάνου και την οικογένειά του για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages