Ανοικτή επιστολή Ε.Ο.Α.Ε.Ν και INSULEUR σε Ε.Ε και κυβέρνηση για το Φ.Π.Α - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανοικτή επιστολή Ε.Ο.Α.Ε.Ν και INSULEUR σε Ε.Ε και κυβέρνηση για το Φ.Π.Α

Τη βαθιά ανησυχία, αγανάκτηση,  αλλά και κάθετη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κατάργησης του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, επειδή η διπλά χειμαζόμενη κοινωνικοοικονομική ζωή των νησιών από τη μεταναστευτική και την οικονομική κρίση θα υποστεί καίριο πλήγμα, εκφράζουν Ε.Ο.Α.Ε.Ν,  INSULEUR καθώς και τα  Επιμελητήρια Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, με ανοικτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Γιούνκερ , την  Κυβέρνηση και  την κοινή γνώμη.

Στην επιστολή τονίζεται ότι «η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος  ΦΠΑ δεν συμβάλει μόνο στην τόνωση της ρημαγμένη οικονομίας των νησιών, αλλά παράλληλα αμβλύνει, ακόμη και ως αντιστάθμισμα αν θεωρηθεί, τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από το μεταναστευτικό».
Τα 19 Επιμελητήρια των  Ελληνικών νησιών, μέλη του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), εκπροσωπούμενα από τους Προέδρους και μέλη των Διοικήσεων αυτών, που συμμετείχαν στην 42η  Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., η οποία πραγματοποιήθηκε στις Οινούσσες, στις 7 Οκτωβρίου 2017.
eoaen fpa by Vagelis Moutoupas on Scribd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages