Συνεχίζονται οι επιτυχίες της Τεχνολογίας της ΟΝΕΧ SA που είναι στην υπηρεσία του Λιμενικού και των Ελληνικών Αρχών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνεχίζονται οι επιτυχίες της Τεχνολογίας της ΟΝΕΧ SA που είναι στην υπηρεσία του Λιμενικού και των Ελληνικών Αρχών

Συνεχίζονται οι επιτυχίες της Τεχνολογίας της ΟΝΕΧ SA που είναι στην υπηρεσία του Λιμενικού και των Ελληνικών Αρχών ακόμα και στα χερσαία σύνορα της χώρας: Χάρις στο ZBV X-Ray Van, κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χρυσού, αξίας €120.000 στους Κήπους Έβρου.

Χωρίς τέλος οι επιτυχίες των οχημάτων ZBV της ONEX SA κατά του λαθρεμπορίου: Αυτή τη φορά και χάρις στο ειδικό όχημα ανίχνευσης με ακτίνες Χ-RAY (ZBV) κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα χρυσού αξίας €120.000 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν 40χρονο Σκοπιανό χρυσοχόο οποίος προσπάθησε να περάσει στην Τουρκία έχοντας κρυμμένη στις αποσκευές του μεγάλη ποσότητα λαθραίου χρυσού, αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο αλλοδαπός εμφανίστηκε στο Τελωνείο Κήπων με ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες των Σκοπίων, αλλά οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου υποψιάστηκαν πως κάτι έκρυβε και σάρωσαν το όχημα και τις αποσκευές του συλληφθέντα, με το ειδικό όχημα ανίχνευσης X-Ray της ONEX SA. Έτσι, εντοπίστηκαν μέσα στα προσωπικά είδη του οδηγού πέντε πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 75 γραμμαρίων μαζί με 14 χρυσές λίρες Αγγλίας, συνολικής αξίας €120.000.

Ο Σκοπιανός έφερε μαζί του και €21.000 σε μετρητά, για τα οποία δεν είχε υποβάλλει την προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Έτσι, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους € 65.000 το οποίο και εισπράχθηκε, ενώ για το χρυσό που έχει μεγάλη ζήτηση και αυξημένη τιμή στην Τουρκία, θα ακολουθηθεί η νόμιμη τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης καθώς οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για μέλος κυκλώματος εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει περίτρανα και για άλλη μία φορά, ότι η συγκεκριμένη αγορά #ZBV X-RAY VAN, του Λιμενικού Σώματος, ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης επένδυσης του Δημοσίου σε συστήματα προηγμένης τεχνολογίας που αποδίδει καρπούς και πολλαπλά οφέλη κατά τα τελευταία δύο χρόνια όχι μόνο για το Λιμενικό αλλά και για τα Τελωνειακές αρχές.

***
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Αντώνη Τριάρχη, 2106083465, Email: atriarchis@onexcompany.com

www.OnexCompany.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages