Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές σχολείων της Λαμίας για θέματα Οδικής Ασφάλειας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές σχολείων της Λαμίας για θέματα Οδικής Ασφάλειας

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις κυκλοφοριακής αγωγής, από το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας, σε μαθητές σχολείων, με σκοπό την ενημέρωσή τους για την σπουδαιότητα των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Στις παρουσιάσεις αυτές που έγιναν σήμερα (19-01-2018) το πρωί, αλλά και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Μέσα από τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αντλούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ορθή συμπεριφορά τους, είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες οχημάτων, είτε ακόμη ως οδηγοί ποδηλάτων. Ενδεικτικά ενημερώνονται:


•    πώς να βαδίζουν σε δρόμο με ή χωρίς πεζοδρόμιο,
•    πώς να διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα με ή χωρίς διαχωριστική νησίδα.
•    πως να ερμηνεύουν τα χρώματα στους φωτεινούς σηματοδότες,
•    για ποιους λόγους δεν επιτρέπονται η διέλευση ανάμεσα από σταθμευμένα οχήματα, αλλά και τα παιχνίδια γύρω ή εντός των σιδηροδρομικών γραμμών,
•    πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως «οδηγοί ποδηλάτων» και ποια μέσα προστασίας οφείλουν να χρησιμοποιούν (κράνος, επιγονατίδες, αντανακλαστικά ρούχα και φώτα στα ποδήλατά τους). Επίσης μαθαίνουν πως όταν κυκλοφορούν στο δρόμο με το ποδήλατό τους υπακούουν τους κανόνες κυκλοφορίας των οχημάτων και ενημερώνονται για την ύπαρξη των ποδηλατοδρόμων.
•    πώς πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται από ένα όχημα, καθώς και για το πού πρέπει να κάθονται και πώς. Ακόμη μαθαίνουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν όταν χρησιμοποιούν λεωφορεία.

Οι εκπαιδευτικές διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν από Αξιωματικούς των Τμημάτων Τροχαίας, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου, σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages