Ο Δήμος Χαλκιδέων τίμησε τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Δήμος Χαλκιδέων τίμησε τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου από τον Δήμο Χαλκιδέων, η εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου μας ποιητή Τίτου Πατρίκιου.
Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο ποιητή, που δεν σταμάτησε να γράφει από τα δεκαπέντε του χρόνια και αποτύπωνε στο χαρτί τη σκληρότητα της στέρησης των ελευθεριών, τις πληγές και τα βιώματά του.
Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Τίτος Πατρίκιος ανήκει στους λογοτέχνες μιας γενιάς που έζησε τα γεγονότα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου. Η πίστη του στις ηθικές και κοινωνικές αξίες και το όραμα του για την επικράτηση ενός πιο δίκαιου κόσμου, αποτέλεσαν τα κυρίαρχα σημεία στο έργο του.

Για τον μεγάλο αυτό ποιητή μίλησαν κατά σειρά, η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου, η επίτιμη σχολική σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγάθη Γεωργιάδου και η επίσης επίτιμη σχολική σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σούλα Παπαγεωργοπούλου Ιωαννίδου. Τον συντονισμό είχε ο Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Στεργιούλης.
Για την προσφορά του στον πολιτισμό και τα γράμματα, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης απένειμε στον Τίτο Πατρίκιο τιμητική πλακέτα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου για την παρουσία του στη Χαλκίδα. Επίσης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και τις τρεις ομιλήτριες, καθώς και τον συντονιστή της εκδήλωσης.
Η τιμητική βραδιά ολοκληρώθηκε με ανάγνωση ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή και αναφορά του σε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του.

   Γραφείο Τύπου
  Δήμου Χαλκιδέων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages