Συνελήφθη 37χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνελήφθη 37χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (15-02-2018), 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης που αφορούσε παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών.
Προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά αντιπροσώπου εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία κάρτες συνδρομητών χρησιμοποιούνταν για παράνομη εκπομπή καναλιών συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσω πλατφορμών πειρατικής μετάδοσης.
Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του 37χρονου, σε περιοχή της Αττικής, από όπου ταυτοποιήθηκε και η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
Συγκεκριμένα βρέθηκε και κατασχέθηκε διαδικτυακός δέκτης, τύπου IPTV,  που δεν άνηκε στο νόμιμο εξοπλισμό της εταιρίας τηλεπικοινωνιών και παρείχε δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών.

Το ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages