Αδελφοποίηση του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και του δήμου Cajetina της Σερβίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αδελφοποίηση του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και του δήμου Cajetina της Σερβίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και του δήμου Cajetina της Σερβίας, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημαρχείο της πόλης Cajetina. Στην τελετή παρευρέθηκε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κα Ελένη Ευσταθίου και ο Δήμαρχος της πόλης Cajetina, κ.Μίλαν Σταμάτοβιτς μαζί με συνεργάτες του δήμου. Η αδελφοποίηση αποτέλεσε το επισφράγισμα των μακροχρόνιων σχέσεων των δύο δήμων και αποτελεί το έναυσμα για μια ευρύτερη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμάτοβιτς και οι συνεργάτες του, υποδέχτηκαν την κα Ευσταθίου κατά την άφιξή της στην πόλη και ακολούθησε η υπογραφή του συμφωνητικού αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων, σε ελληνικά και σερβικά. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του, οι εκπρόσωποι των δύο δήμων δήλωσαν τη χαρά τους για την θεμελίωση μια στενής και γόνιμης συνεργασίας, απότοκος της στενής σχέσης και φιλίας που συνδέει τα δύο κράτη,  η οποία εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που θα προσφέρει αμοιβαία οφέλη.


Ακολούθησε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας, από κοινού η κα Ευσταθίου και ο κ. Σταμάτοβιτς τόνισαν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων που εστιάζουν στην ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών σε θέματα τουρισμού, καθώς και οι δύο δήμοι είναι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, με την πόλη της Cajetina να έλκει πλήθος τουριστών κατά τους χειμερινούς μήνες ως δημοφιλής χειμερινός προορισμός, και ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ως ιδιαίτερα δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός. Ταυτόχρονα, οι δύο δήμοι θα μεθοδεύσουν συνεργασίες στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού, είδος εναλλακτικού τουρισμού με ιδιαίτερη ανάπτυξη στους δύο δήμους. Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση δράσεων στον τομέα του πολιτισμού που θα έχει θετική επίδραση στην προβολή και την εξωστρέφεια των δύο δήμων. Ακολούθησε ξενάγηση σε αξιοθέατα της περιοχής και γεύμα.   

Με το πέρας της συνάντησης, η κα Ευσταθίου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την ζεστή φιλοξενία και για την εξ’ ολοκλήρου κάλυψη των εξόδων της αδελφοποίησης από το δήμο της Cajetina. Οι δύο πλευρές ευχήθηκαν για την έναρξη μιας σταθερής και γόνιμης συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages