Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετέχει στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για έξυπνες πόλεις - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετέχει στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για έξυπνες πόλεις

Ο Δήμος Χαλκιδέων μετά από πρόταση της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα συμμετέχει στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2, ο οποίος προγραμματίζεται να διεξαχθεί από 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα. Πρόκειται για διοργάνωση της ΚΕΔΕ με στόχο  να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην χώρα μας, μέσα  από την προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών και  αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και υποδομών.
Η στρατηγική της διοργάνωσης βασίζεται σε δράσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία των Δήμων, με αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και το σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων για τις έξυπνες πόλεις. Ειδικότερα, ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας περιλαμβάνει συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τον τον σχεδιασμό πλατφόρμας διαλειτουργικότητας, η οποία θα ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατία και θα αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών,  ανάπτυξη δομών και εργαλείων για την υποστήριξη των στελεχών και αιρετών των ΟΤΑ μέσα από πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και helpdesk και ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Η υλοποίηση όλων των δράσεων βασίζεται στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δικτύου στελεχών και των τοπικών κοινωνιών, μέσα από συμμετοχικές δράσεις και δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, η Κ.Ε.Δ.Ε. προγραμματίζει επιπλέον δράσεις, μεταξύ των οποίων Παρουσίαση Καλών Διεθνών Πρακτικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, παρουσιάσεις από μαθητικό διαγωνισμό που θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα.
 Τέλος θα διοργανωθούν Περιφερειακά Εργαστήρια σε 16 πόλεις της Ελλάδας, (μεταξύ των οποίων και η Χαλκίδα).
 Τα εργαστήρια θα διοργανωθούν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2018 (ένα εργαστήριο για κάθε πόλη που συμμετέχει) και σε αυτό θα κληθούν ομάδες από τον Δήμο Χαλκιδέων να παρουσιάσουν μια καινοτόμο ιδέα για την έξυπνη πόλη τους. Από κάθε πόλη θα επιλεγούν και θα βραβευθούν 3 ομάδες, οι οποίες θα λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.
          
    Γραφείο Τύπου
  Δήμου Χαλκιδέων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages