Στην εκδήλωση για τη Μαθητεία στα ΕΠΑΛ ο Γιώργος Ακριώτης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην εκδήλωση για τη Μαθητεία στα ΕΠΑΛ ο Γιώργος Ακριώτης

Ο Γιώργος Ακριώτης παραβρέθηκε χθες Τετάρτη 28 Μαρτίου στην εκδήλωση με θέμα «Η αξία & ο κοινωνικός ρόλος του θεσμού της Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. » που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Εύβοιας.
Ο κ. Ακριώτης χαιρέτισε την προσπάθεια που γίνεται ώστε να προβληθεί ο θεσμός της μαθητείας και τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι δυνατότητες που δίνονται μέσα από αυτή στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νέος θεσμός του μεταλυκειακού έτους κατά το οποίο ο απόφοιτος εκπαιδεύεται στο χώρο εργασίας βάσει προγραμμάτων σπουδών,  πιστοποιείται και λαμβάνει αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών επιπέδου 5 και φυσικά αμοίβεται για την απασχόληση του έχοντας πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακά δικαιώματα.
Εκτός όμως από το Μεταλυκειακό Έτος, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με την ολοκλήρωση των σπουδών τους μπορούν να ενταχθούν απευθείας στην αγορά εργασίας, με βάση το πτυχίο της ειδικότητάς τους, επιπέδου 4, ή να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες επιλογές συνέχισης της κατάρτισής τους:
•    Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Στα ΤΕΙ με ειδικό ποσοστό θέσεων με κατώτατο όριο το 20% και στα πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 5%.
•    Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης που θα οργανώσουν τα ΑΕΙ.
•    Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΙΕΚ --με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας-- και να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5.
«Όλα αυτά αποτελούν μέρος του Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΥΠΠΕΘ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με στόχο την ποιοτική αναβάθμισή της, ώστε να καταστεί μια συνειδητή επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους νέους και τις νέες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages